Blogg

Publisert 3 June 2014 | av

Endelig overtakelse og oppussingen starter!


Så har da spenningen virkelig blitt til å ta og føle på. Vi har fått nøklene, endelig, og nå må vi skru opp tempoet. Den 21. Juni kommer nemlig ny eier inn til leiligheten vår! Jo fortere vi får tømt vår leilighet, desto fortere blir vi ferdig der, her skal nemlig vegger sparkles og flekkes, kjøkkenbenker slipes og oljes og flisegulv impregneres og fuges *puh* Og ikke minst skuffene som nå er bygget og malt da. De skal få fronter.

Uken som har vært nå har vært urealistisk hektisk. Vi (les: hvertfall jeg) har planlagt og tenkt så det har knaket om hvordan vi skal få best mulig flyt på innflytningen, det er jo tross alt masse som skal pusses opp. Min store frykt nå er at vi flytter inn før vi har fått gjort det viktigste og ender opp med å bli for innflyttet til å orke å gjøre alle de tingene vi har planlagt. Det er med andre ord STORE planer for denne uken. Kristi himmelfartsdag gikk til å fylle hengeren 2 fulle runder samt fylle begge bilene med ting og tang (mamma assisterte som hengersjåfør mens vi suste avgårde for å møte selger). Huset var nedvasket og tomt, det hang igjen et par vegglamper, en stålampe stod igjen og vaskemidlene og noe nyttig krimskrams som fyrstikker og en saks ble lagt igjen. Egentlig en helt fantastisk start siden vi ikke hadde husket på å ta med noe sånt. Solen stekte og det var nesten for varmt til å flytte men vi fikk det til, og søte snille mamsen min hadde kjøpt innflytningspresang til oss, blomster! Vi måtte desverre jobbe på den inneklemte fredagen, men VERDENS BESTE VAREHUSSJEF & DRIFTSJEF på MAXBO Sinsen organiniserte GRILLINGS med «nakenforkler» med peniser på og spanderte is på oss arbeidshester! Snakker om motivasjon!

Processed with VSCOcam

Midt i flyttingen da vi skulle løfte av bokhyllene fra hengeren så jeg at det lå strødd en haug med fargekart, ikke rart hyllen var tung! De hadde jo ligget i skuffen hele tiden xD Som dere sikkert vet alt, så jobber jeg på MAXBO og inne i mitt hode er jeg ALLTID på jobb. Jeg tenker fargekoder, ser på malingsfinisher, tester ut alle produsenter som finnes, utforsker fargekart og så videre. Jeg har ca et tonn med fargekart fra de fleste leverandører. Det skal ihvertfall ikke stå på mangel på utvalg av farger! Yunik, Flügger, Nordsjö, Jotun, Harmoni og Gjøco er noen av kartene jeg hadde liggende fra Norge. I tillegg har jeg hamstret inn Farrow & Ball, Fired Earth, Little Greene og enda fler på utflukter i England. Jeg har også en haug med «Inspirasjon» og alle informasjonsbladene til Ifi.no om forarbeid, teknikker og tapet etc. Elsk! Et must for en oppussingsgal! Elsker informasjon! For dem som skulle sitte inne med spørsmål og liknende, ikke vær redd for å kommentere på bloggen min og bruk gjerne Ifi-forumet der de dyktige ansatte i Ifi svarer tiit og ofte. Kunnskap er makt, informasjon er gratis, ingen problemer, kun utfordringer. Jeg titter nemlig også innom forumet rett som det er i tilfelle jeg kan hjelpe noen på veien.

Det første prosjektet er «Prosjekt Innflytningsklart»; Hele stuen/spisestuen skal gipses, laminaten skal skiftes med parkett i stue og trapperom, platået i andre etasje skal males og soverommene hardvoksoljes. Produkter er anskaffet og er jeg cirka 10.000 i gira og inspirert! Kjøkken er ikke helt avklart enda men det blir iallefall fliser på gangen på sikt og fliser og nye våtromsplater på badet når den tid kommer. Jeg kjenner jeg bobler over av ideer bare jeg sitter her og tenker på det! Videre utover dette året er første pri å male ferdig soverommet vårt og å fikse ute. Hagen er et virrvarr av røtter, trær og mose. Vi har oppdaget et nydelig lite morelltre som står i skyggen for noen enorme og overvokste tujaer som skal bøte med livet. Vi har også 3 enorme furuer som heldigvis ikke stjeler noe lys men som bare er enorme og i veien. Åh, kjære vene for en jobb. Trefellertips mottas med glede!

I dag har vi endelig også bestemt oss for farge på soverommene, som var vår største utfordring. Kvinnfolk som sier at menn ikke er interessert i farger og design har ikke møtt på kjæresten min! Her menes det på høyt nivå, heldigvis er vi ikke helt sprikende. Det er greit å jobbe sammen og få prøvd ut grensene sine litt 😉 Jeg har også malt første strøket på platået i gangen i dag! Det betyr at lille Lucy-pus kan få lov til å flytte ut med oss. Vi har innsett at vi kommer til å være mer der ute enn i leiligheten akkurat nå. Jo fortere vi får alt inn i huset, jo fortere kan vi bli ferdig med å pusse opp leiligheten!

IMG_20140602_002254_resizedNyoppredd provisorisk soverom i stuen

IMG_20140602_161745_resized

 Utstyr er halve jobben! Gulvmaling skal til pers 😀

IMG_20140602_174935_resizedHan høye kjekke jeg bor med var litt fotograf.

IMG_20140602_224751_resizedDel to av furugulv i annen etasje. Hardvoksolje! Superspent!!!Tags: ,


  • Linker  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close