Blogg

Publisert 27 May 2014 | av

Oppvarmingsoppussing?


Da nærmer det seg overtakelse av huset vårt. Det er litt uvirkelig at vi har kjøpt oss hus og at vi kanskje sitter i et halvtomt hus fullt av esker å spiser mikromat på gulvet allerede neste søndag. Jeg som aldri har eid og bare har vært medeier i en leilighet i nesten et halvt år eier plutselig en enebolig med hage og garasje. Også min kjære, han som aldri har bodd i hus før, og alltid i blokkleilighet i storby.

Vi har plenty med prosjekter å sjonglere nå. Forrige uke startet vi et stort prosjekt som vi har planlagt siden i fjor sommer, nemlig å fikse opp feriestedet til familien min. Jeg er fjerde generasjon på denne sjarmerende hytta med utedass, vannkran på et tre i hagen og humlebol i veggen. Akkurat sånn som en hytte skal være! Etter at jeg ble tenåring har hytta stått mer eller mindre ubrukt de siste 10 årene.  Vi har vært nede å sloss mot rogn og andre ugreie ugress og skudd på høsten og måkt snø på vinteren for å holde taket inntakt.

Det sier seg selv, det er masse å ta tak i! Det store prosjektet består av å få malt ferdig hele hytta og skifte vinduene som hadde takket for seg for lenge siden. De fleste var punktert og råtne og det ene hadde en hel centimeters glippe øverst etter at glasset hadde seget. Det har antageligvis stått sånn siden i fjor men vi så det ikke før for noen uker siden. Det var med andre ord på tide!

Vi dro ned til Sandefjord og ble fra den 9. til den 19. mai. Vi hadde planlagt å male og å fikse litt på tomten den første helgen og antok av vinduene kom på mandagen. Da hadde vi jo hatt en hel uke å installere vinduer på! Logistikk og sånt, schmack schmack:ferdig! Minstesøsteren min var med ned hele helgen og min herlige svigermor kom på visitt helt fra Stavanger helt tilogmed tirsdagen også og ga virkelig jernet. Vi fikk hugget trær, gravd ut og anlagt nye blomsterbed, plantet både sukkulenter, stauder og urter og kappet ved! Vi hadde desverre ikke mer flaks enn at vinduene ikke kom før på fredag. Vi fikk med andre ord gjort masse hagearbeid og maling men akk så lite tid det ble til vinduene! Så langt har vi nå installert 3 av 5 vinduer på en kort helg og jeg må innrømme at jeg er stolt av oss og innsatsen vi har gjort, Ikke minst med tanke på at mesteparten av 17. Mai gikk med på å sove på plenen etter champagnefrokost! Det som motiverte oss var jo huskjøpet. Dette var jo bare oppvarming til huset vi skal fikse opp! Tomta er et evig prosjekt men det er så ubeskrivelig deilig å få gjort ferdig ting du vet varer i minst 10 år! Det gjenstår et strøk på det meste av hytta, all hvit staffasje skal ha 2 strøk og hele pipa skal stålbørstes og males opp på nytt.

Vi har nok å ta tak i, både på sommerperlen og det nye huset vårt. Jeg sitter og innser akkurat nå hvor mye som skjer til helgen og neste uke og jeg får rosa småhypre elefanter i magen! Hele neste går til å behandle furugulvene så de er klare for eventuelle katteuhell fra prinsessen. En flytteprosess kan jo hvem som helst til å tisse på seg! Hennes fjærkledde bror er heldigvis hos "mormor" og får snop og terrasselufting annenhver dag og veldig snart så får de masse tumleplass begge to, både inne og ute* (*katten altså).

Det skjer så mye og det renner helt over i kalenderen og hodet. Det er nå det skjer!

fugl

En nydelig gave fra svigermor og de etterlengtede vinduene!

maling

Meg i sving med malerarbeidet og en liten arbeidscollage. Vi dro til MAXBO Tønsberg Ilebrekke og fikk scannet mormors list! Spot on!

flagg

Frokosten som slo meg ut på vår deilige fridag! Huzza for Norge!

vinduer

Den stolte snekker og det fantastiske resultatet. Hyttefronten ble transformert med nye vinduer!

Hvis noen mistenker at jeg har en instagram og vil ta en kikk på enda flere bilder enn hva du ser her så kan dere sjekke ut @SiljeMeum (vær forberedt på mulige spoilere for fremtidige innlegg!)


Du kan lese alle innleggene til Siljes oppussingsblogg her

 Tags: , ,


  • Linker  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close