Gode Tips

Publisert 9 May 2017 | av

Slik utnytter du plassen maksimalt


Boligkjøper med lavt budsjett eller boligeier på få kvadratmeter?

hjemmekontor diyI og rundt de store byene får man ikke mange kvadratmeter for pengene med et begrenset budsjett. Her er noen smarte tips til hvordan du kan utnytte hver kvadratmeter til det fulle.

Mange ønsker seg sitt eget hjemmekontor, men mangelen på plass sørger ofte for at det blir med drømmen. Nisjer i vegger, upraktiske hjørner og tomrom under trapper egner seg for eksempel utmerket som kontorplass.

– Dette nisjekontoret er et godt eksempel på at man kan gjøre mye med lite. Her har vi brukt en MDF-plate som skrivebord og montert praktiske hyller for oppbevaring – perfekt for studenter og for alle som har mulighet for å jobbe hjemmefra. Her er mulighetene mange – løsningen ligger i veggene dine, sier Lena Ellefsen, markedssjef i Bosch.

For denne jobben er et par verktøy praktiske å ha. Først og fremst må du sørge for at hyller og bordplate er i vater og at alle komponentene passer inn. Bruk en digital laseravstandsmåler for å måle lengde, flate og volum.

alcove-office_list-of-materials

I tillegg er en batteridrevet borhammer svært nyttig – særlig dersom du jobber med vegger i mur og betong. Velg en modell som er lett i vekt og som er enkel å jobbe med over hodehøyde.

Tips: Dersom du allerede har et skrivebord med praktiske skuffer og skap, kan du plassere den i alkoven for ekstra lagringsplass til kontorsaker, kjøkkenutstyr og andre ting som trenger et sted å bo.

– Fremgangsmåten avhenger mye av hvilke flater du har til rådighet, men med riktige materialer og nødvendig verktøy er det kun fantasien som setter grenser. Har man liten plass kan man for eksempel bruke nisjekontoret som ekstra benkeplass til matlaging eller stellebord for den minste, tipser Ellefsen.

Les også: Slik virker kjøkkenet større

Utnytt arealet under skråtaket

Bygg hyller og skap som får plass der taket er på sitt laveste. Dersom du ikke finner lave nok hyller og skap kan du enkelt bygge disse selv.

Mye potensiale mellom skap og vegg

Har du et skap som ikke fyller veggen helt ut kan du bruke tomrommet som grunnlag for en liten kontorplass eller annen oppbevaring, for eksempel med hyller eller hengere.

Bruk hele veggen

Husk at det er mye plass å utnytte i høyden. Utnytt derfor hele veggplassen fra gulv til tak når du setter opp hyller og skap.

Tips: Husk alltid å ta mål før du starter. Med en digital lasermåler har du alltid nøyaktige mål å jobbe etter.

utnytt-plass-bruk-riktig-verktoy
Originalt publisert 07.11.16Tags: , ,


  • Linker  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close