Meglerens beste råd til boligsalget

Et boligsalg er en nervepirrende prosess fra den dagen man vurderer å selge og helt til den dagen man kan akseptere et bud. Men hva bør man som selger gjøre i en salgsprosess, som kan sikre at den beste prisen oppnås?

Meglerens beste råd til boligsalget

Meglerens beste råd

Av: Jørgen Swensen er utdannet eiendomsmegler ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Han har 8 års erfaring som eiendomsmegler, og er megler og partner i Privatmegleren Aksept på St. Hanshaugen i Oslo.

Første skritt er å finne den riktige megleren. Her er det uendelig mange artikler om hvilke kriterier som en bør velge ut i fra, men et godt tips er å alltid hente inn tilbud fra flere meglere og invitere dem på befaring, for lettere å kunne sitte igjen med et godt inntrykk. Videre er et personlig råd fra meg å gå på visning til noen av de meglerne som vurderes. Det er fremgangsmåten på visning og oppfølging i ettertid som ofte skiller meglerne. Er megler selv på visningen, hvordan opptrer megler mot interessenter og hvordan er oppfølgingen i budrunden? Om en liker dette, så vet du at det er samme fremgangsmåte som blir brukt ved salg av egen leilighet.

Hva med markedsføringen – hva bør gjøres?

Min personlige oppfatning er at altfor mange sparer inn på feil områder. Først og fremst er det viktig å få gode bilder og en riktig og informativ takst. Om boligen er koselig på kveldstid, så sørg for å få tatt kveldsbilder. Dette kan bidra til at boligen din skiller seg ut i forhold til mengden på Finn og flere klikk på annonsen betyr flere som vurderer boligen din. En riktig takst er spesielt viktig i dagens marked ettersom dette er et tillitsdokument som det legges stor vekt på. Her må også selgere akseptere at de ikke får samme takst som naboen fikk i august. Det som vi har solgt så langt i januar har for det meste gått over takst, men det er gjennom gode budrunder at de beste prisene oppnås. Dersom utgangsprisen er for høy, så vil det resultere i at få dukker opp på visning. Dette medfører ofte at prisen i ettertid må nedjusteres som igjen vil føre til at «nyhetsverdien» i markedet er  brukt opp. Et godt innspill; Hør på meglerens råd, vi jobber i dette markedet hver dag og har bedre utgangspunkt for å gi et riktigere estimat.

Har du behov for flyttehjelp når du flytter? Les mer om flyttedag og gode råd i flytteprosessen.

Annonse i avis, er det nødvendig?

Her bør man se an segmentet for boligen. Enkelte boliger bør definitivt være i avis, mens andre kan kun kjøres på nettet. Men også her er det viktig å høre på gode råd. Om megler anbefaler sterkt å annonsere i avis fordi det kan bidra til økt synlighet, så hør på megleren. Dersom en avisannonse bidrar til en ekstra budgiver, så vil den kostnaden lett betale seg.

Visningen, kan man skille seg ut her?

Svaret er definitivt JA. Her kan små, enkle triks gjøre en stor forskjell. 100% klargjøring av boligen kan bidra mye i så måte. Flikk over små malingsavflassinger, tenn i peisen, tenn stearinlys, bak gjerne boller og kanskje ha kaffe? Ikke sikkert at boller og kaffe bidrar til en bedre pris, men det bidrar i hvert fall til at interessentene får en hyggeligere opplevelse av visningen enn hva de kanskje får på neste visning.

Mitt endelige råd, velg den megleren du tror gjør den beste jobben, og skill deg litt ut fra konkurrentene i alle ledd, – da får du den beste prisen.

Selge bolig

Å selge en bolig er en betydelig beslutning som krever planlegging, innsats og strategi. Her er de fem beste rådene som kan hjelpe deg med å oppnå et vellykket boligsalg:

  • Sett riktig pris: En realistisk pris er nøkkelen til å tiltrekke potensielle kjøpere. Overvurdering kan skremme bort interesserte, mens undervurdering kan føre til tap. Basér prisen på en profesjonell verdivurdering, sammenligninger med nylig solgte eiendommer i området og aktuelle markedsforhold.
  • Presentasjon og styling: Førsteinntrykket betyr mye. Sørg for at boligen er ren, ryddig og godt vedlikeholdt. Overvei å bruke boligstyling for å presentere eiendommen på sitt beste. Friske opp maling, reparer små feil og fjern personlige eiendeler for å hjelpe potensielle kjøpere med å forestille seg å bo der.
  • Profesjonell markedsføring: Gjør bruk av profesjonelle fotografer og videoer for å vise boligen på nettet. Mange potensielle kjøpere starter søket sitt online, så gode bilder og en detaljert beskrivelse er avgjørende. Eiendomsmeglere har erfaring med å markedsføre eiendommer på en måte som trekker oppmerksomhet.
  • Tilgjengelighet og visninger: Vær fleksibel når det gjelder visningstider. Gjør boligen tilgjengelig for visninger på kvelder og helger for å imøtekomme potensielle kjøperes timeplaner. En velregissert visning gir interesserte en mulighet til å oppleve boligen i virkeligheten.
  • Engasjement og kommunikasjon: Velg en pålitelig og erfaren eiendomsmegler som forstår markedet ditt og dine behov. God kommunikasjon med megleren er avgjørende. Hold deg oppdatert på utviklingen i salgsprosessen, vær åpen for råd og vær involvert i beslutningene som tas.

Å selge en bolig kan være en utfordrende prosess, men med riktig tilnærming og profesjonell hjelp kan det også være en givende opplevelse. Å sette riktig pris, presentere boligen på sitt beste, markedsføre den effektivt, tilby visninger og opprettholde god kommunikasjon vil bidra til å øke sjansene for et vellykket og tilfredsstillende boligsalg.

Lykke til med boligsalget!