Arkitektur

Publisert 21 februar 2016 | av

Arkitekturprofessor brukte studenter og 14 år på denne boligen


Cincinnati, USA: Da arkitekturprofessor Terry Brown skulle bygge drømmeboligen skulle det ikke spares på hverken tid eller ressurser. Det tok 14 år og tusenvis av gratis arbeidstimer fra studentene hans.

Folk flest har delte meninger om resultatet.  

BM-MSH-1

Det ferdige bygget ble raskt døpt The mushroom house i byen takket være den karakteristiske, sopplignende kjeglen som utgjør en betydelig del av boligen.  Den dag i dag er boligen et kjent landemerke, og har blitt beskrevet som et "Whimsical piece of art that you can live in" av flere boligmeglere. 

BM-MSH-2

Boligen inneholder romslige 112 kvadratmeter, og er bygget i treverk, glass, keramiske fliser, flere ulike metaller og egneplukkede sjøskjell.

Les også: Når 2 arkitekter får bestemme helt selv…

Alle deler av bygget er laget for hånd, noe som sammen med den komplekse materialbruken forklarer den massive tidsbruken på prosjektet.

BM-MSH-3

Omdiskutert minne

Brown bygget boligen til dels som drømmebolig og til dels som et minne over hans spesielle smak og stil som arkitekt og professor i faget.

Noen har kritisert The mushroom house for å rett og slett være stygt; et hjem uten eleganse, plan eller smak. Andre mener boligen er et morsomt og annerledes uttrykk for hva et hjem kan være – en bit annerledes tenking og lekenhet i en verden av trauste boligbygg. 

Les også: Denne leiligheten har en innebygd sklie som tar deg til 1. etasje

BM-MSH-4Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close