Arkitektur bor på 130 cm

Publisert 3 oktober 2014 | av

Bygde hus i smug – bor på 130 cm


Det finnes de som bygger hus med en bredde på 130 cm. I et smug som tidligere var fylt av søppel, finner du nå en trapp med inngang til et futuristisk bygg. Inngangen gir kanskje flere assosiasjoner til et romfartøy enn et hus. Arkitekt Joseph Szczesny har plassert sin smale konstruksjon mellom to bygninger i Warszava.

bor på 130 cmsmuget før og etter. Foto: B. Warzecha

Kreative løsninger utnytter plassen

Dette er ikke boligen for de som liker å ha god plass, men det byr på 14 m2. Arkitekten har vært kreativ. Dørmatten finner du innbygd i det siste trappetrinnet. Kjøleskapet er lite, men kan avkjøle et par melkekartonger. Minibad og miniseng inneholder det mest nødvendige.

bygde hus i smug

Kunstnerbolig

Arkitekten venter på endelig tillatelse til at noen kan bo permanent i huset. Inntil videre er det offisielt å betrakte som en kunstinstallasjon som tilbyr kreative arbeidsforhold til kunstnere. Som en del av kunstprosjektet inviteres forfattere og kunstnere fra hele verden til å bo i huset i perioder. 

bygde hus i smug

foto: Kerethouse.com

Dette er på ingen måte et tradisjonelt hus. Fra gata er det kanskje ikke så lett å se at noen skal bo i glippen mellom høyblokkene.

bygde hus i smug

Foto: Kerethouse.com

Les mer:
http://centrala.net.pl/our-work/keret

http://kerethouse.com/Keret-House

 

 Tags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close