Arkitektur eventyrhus-1

Publisert 2 juni 2014 | av

Eventyrhus til kr. 30.000!


Eventyrhus må man kunne kalle denne boligen som Simon Dale har bygd til seg og sin familie.  I løpet av ca. 4 måneder har han på egen hånd gravd ut en av de varmeste og vakreste boligene du kan forestille deg.

Simon er veldig opptatt av økologi og bærekraftig utvikling, og selvfølgelig er huset bygd etter nettopp disse prinsippene. Og det kostet han under £ 3.000 eller ca. 30.000 norske kroner! 

Apropos eksentriske boligbyggere, denne kinesiske medisinmannen bygde en livsfarlig takterrasse på toppen av et høyhus.

eventyrhus-2

Simon sier han bygde eventyrhuset av to grunner. "For det første vil jeg si at det var utrolig morsomt! Jeg valgte å følge min egen drøm, og lage noe ut i fra min egen fantasi."

For det andre handler det om at vi mennesker må tenke over måten vi bruker våre ressurser på. "Jordens ressurser forsvinner daglig, og planten vår er i ferd med å bli en økologisk katastrofe", sier Simon.

eventyrhus-3

Huset er laget av treverk, stein, strå og taket av torv. Det aller meste av materialene har Simon selv funnet ute i naturen. Likevel har Simon klart å bygge et hus som er både kreativt, elegant og koselig.   

eventyrhus-4

Det høres kanskje usannsynlig ut, men Simon er verken arkitekt eller snekker. Uten noen form for utdannelse i feltet har han greid å bygge sitt eget hus.

eventyrhus-5

Oppvarming av huset fra en vedovn, og det er i tillegg installert solcellepaneler for å produsere strøm.

eventyrhus-6

eventyrhus-7

eventyrhus-8

Simon Dale sammen med sin kone Jasmine Saville og deres to barn foran eventyrhuset.

eventyrhus-9

Simon er involvert i flere andre prosjekter som handler om å bygge bærekraftig og etter økologiske prinsipper. Ønsker du å lese mer om Simon Dale og hans prosjekter, da kan du besøke hans hjemmeside her.

Fått med deg denne? Vi vet det høres kjedelig ut, men du kommer til å takke deg selv etterpå!

Kilde og alle bilder: Simon DaleTags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close