Arkitektur billighus2

Publisert 18 mai 2015 | av

Flytt rett inn – kun 79 000


Et hus med soverom, bad, stue og kjøkken blir ditt for 79 000. Et amerikansk firma har fått lang bestillingsliste på sine enkle og funksjonelle masseproduserte trebygg. Vi snakker altså ikke om pris i kroner, men under åtti tusen amerikanske dollar.

Interiørtips helt utenom det vanlige

billighus12Ferdighuset er kompakt, men ganske komplett 

LES OGSÅ:  Møblene som gjør naboene sjalu

Konseptet

En viktig del av konseptet, som kalles ESCAPE, er å gjøre konstruksjonen så enkel som mulig. I trehuset er det tegnet inn store glassflater for å gjøre veggene så billige som mulig. Firmaet har ikke en gang brosjyre i papir, og sparer penger og miljø både på bygget og på å holde seg papirløse. Bygget består av miljøvennlige, naturlige produkter som er valgt med tanke på energisparing og god design.

billighus8

En vinterhage som skapt for å slappe av med god utsikt.

LES OGSÅ: Han bygde et slott på soverommet til datteren

Et fullstendig hus

Denne konstruksjonen egner seg godt å sette på en tomt med utsikt. Den ene enden av «vogna» har glassvegg, og minner mest om en vinterhage med solseng. Derifra går det en dør til oppholdsrommet. Det fungerer som stue og fullt utstyrt kjøkken. Sofa, tv-krok og spisebord er på plass her. Et lite skap gir plass til vaskemaskin og tørketrommel. Soverommet ligger i enden av trebygget. Badet ligger egentlig i den ene halvdelen av soverommet, men er separert med en skyvedør. Til tross for at dette er en ekstremt komprimert bolig, gir de store vindusflatene et inntrykk av romslighet, og det er veldig lyst og luftig innendørs.

billighus7

Stue og kjøkken i ett. Lite, men luftig. Peisen med TV over er valgfritt ekstrautstyr.

Modulbasert

I tillegg til at konstruksjonen er enkel, er den faktisk også mobil. Dette egner seg nok ikke helt som en vanlig campingvogn, men kan altså slepes med bil. En slik «boks» er flott som hytte eller bolig for 1-2. Vokser familien? Ja, da er det mulig å kjøpe en modul til. Leveringstiden er 90-120 dager i USA.


billighus11

Huset virker romslig fordi den ene siden består av nesten bare glass.

LES OGSÅ: Mange vil kalle dette kjøpet galskap

Ekstrautstyr er mulig

Forretningsmodellen er kanskje inspirert av bilbransjen. For det er tre utstyrsnivåer av huset. Du kan kjøpe en mer avansert dusj, kjøleskap under kjøkkendisken, flere skap, vaskemaskin eller ventilasjonsanlegg. Noe av det mer avanserte tilleggsinventaret er en peis i stua, som har innebygd flatskjerm-TV.

billighus6

Spisebordet har fått plass.

billighus4

Bad og soverom i ett. Veggen til venste for sengen er et stort vindu.

billighus3

Det ser ikke slik ut, men konstruksjonen er faktisk mobil.

LES OGSÅ: Interiør-sjokk

Foto: CanoebayescapeTags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close