Arkitektur barcode-1

Publisert 28 februar 2015 | av

Setter gjenboer-rekord med egen barcode


Washington D.C. US: En av den amerikanske hovedstadens sprekeste boliger er ikke et sted for de sjenerte. Samtidig får Barcode Building kraftig skryt av eksperter for å være en perfekt blanding av gammelt og nytt – om man bare tåler verdensrekord i gjenboere.

I følge arkitekten David Jameson er bygget en "sammenblanding av lys og mørke, nytt og gammelt", og en elegant løsning på motstridende krav i byggeprosessen: det spesielle utseende er til dels et resultat av kundens ønsker for sin nye bolig, og til dels en konsekvens av strenge regler i nabolaget – som er av historisk verdi, og dermed har lite spillerom for lekne arkitekter og boligbyggere.

barcode-2

LES OGSÅ: Her fant Barcode-arkitekten inspirasjon

Barcode House er teknisk sett et tilbygg på en eksisterende struktur, men inneholder alt man ønsker seg i en skikkelig bolig. Over de fire etasjene finnes et flott kjøkken, store stuer, en balkong og en vakker takterrasse. Den enorme mengden naturlig lys er selvfølgelig også et stort pluss for beboere.

Foruten skrytet fra arkitektur-nerder er vil også mange meningmenn mene mye godt om stilen: alt glasset og de vertikale stålbjelkene skaper et sjeldent kult og elegant uttrykk for boligen.

barcode-3

Det lite minus er likevel hvor mye bråk det blir i nabolaget om du elsker å sprade rundt naken når du kommer hjem etter en lang dag. En overdose hud i offentligheten er heller ikke det eneste tankekorset. En anonym kommentator satte ord på gjenboer-overdosen slik: – This house is pure beauty, but I don´t know if I could live in a house that lets the whole city know how boring my life is.

barcode-4

LES OGSÅ: Barcode i internasjonal priskamp

Bilder: Paul Warchol / Dezeen Kilder: Dezeen / ArchDaily / Washington PostTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close