Arkitektur trehus-inhabit-1

Publisert 21 mai 2015 | av

Trehytte-luksus: 5 utrolige eksemplarer


Trehytter er noe de fleste forbinder mest med barndommen. Her ser du fem utrolige tretopphus – kanskje du blir inspirert til gjøre noe med barndomsdrømmen?

1. "Inhabit" trehytte

"Inhabit" er inspirert av geometriske former. Det kan bygges i alle miljøer, enten det er i skogen, på fjellet,  eller ved en innsjø. Inngangen til strukturen er fra undersiden, med en dør som åpner seg i sentrum av det indre rom.  

De store åpne vinduene til sidene og taket er laget for å la så mye naturlig lys inn som mulig, så vel som å nyte utsikten.

trehytte

Kilde: Antony Gibbon Designs

SE OGSÅ: Kowloon verdens tettest befolkede by

2. Resort spa trehytter, Bali

Denne 5-stjerners villaen ligger i tretoppene rett over en elv i det tropiske paradiset Bali, og er som tatt ut av en drøm. Trehyttene er konstruert med naturlige materialer, og inkludert i opplevelsen er kulinariske måltider og den ekstra komforten som et resort spa tilbyr som massasje, svømmebasseng og healing.

Resort-trehytte

Kilde: Resort Spa Bali

3. Speilkuben, Sverige

Speilkuben er bokstavelig talt en kamuflert kube på himmelen. Den er nesten usynlig, og illusjonen skapes av speilet på ytterveggene som reflekterer trærne og naturen rundt. Denne trehytten er luksuriøst og gir det perfekte skjulested i skogen!

Usynlig trehytte

Kilde: Trehotell

4. Tretopphus Tetsu, Japan

Arkitekten Terunobu Fujimori spesialiserer seg på trehytter, som han har laget over hele Japan. Hans interesse ligger i å flytte grensene for tradisjonelle tretopphus, men fremdeles gi mulighet for folk til å sette pris på gamle japanske kunster som teseremonien. 

Japansk trehytte

Kilde: Architectural Digest

5. "Roost" trehytte

"Roost" er designet for å etterligne de organiske veldreide former som finnes i naturen. Målet var å skape en trehytte som kan blande inn og bli en del av selve treet, ved å kamuflere seg.

Alle materialer som brukes til bygging er fra bærekraftige materialer og skader ikke trærne på noen måte.

Utrolig trehytte

Kilde: Antony Gibbon Designs

Hvilken ville du valgt å bo i?Tags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close