Boligmarkedet groruddalen-1

Publisert 12 april 2015 | av

1000 nye boliger i Groruddalen


BYPLANLEGGING: 750–1000 boliger, parker, forretninger, torg og kontorer i et område på 180 dekar. Dette vil byrådet i Oslo å plassere på Ulven i Groruddalen. Byggestart kan skje i 2016. Saken kan vedtas av bystyret før sommerferien.

Ulven var området som skulle huse idrettsutøvere eller presse hvis det ble et nytt Oslo-OL. Planene ble lagt i skuffen da Høyre sa nei til OL i fjor høst. Nå er det lagt fram nye planer for området innenfor Ulvensplitten (E6), Ring 3 og Alnabanen. Kontorlokaler planlegges bygd langs de mest trafikerte veiene for å skjerme boligområdene. Forslaget innebærer at det i dag industripregede området skal gjøres mer attraktivt med gang- og sykkelveier, torg og parker. Byrådet ønsker en sykkelforbindelse til Vale Hovin.

groruddalen-2

Groruddammen er en av dagens grønne lunger i området.

Lokk over trafikken og grønne tak

– Jeg er fra Romsås, og har blant annet utsikt over Ulven. Skal man lykkes med god byutvikling her, så må det tas grep for at området blir skjermet for trafikk. Et lokk over de mest trafikkerte strekningene kan for eksempel være en god løsning, sier Anders Røberg-Larsen, groruddøl og APs fraksjonsleder i byutviklingskomiteen til Aftenposten. – Det er viktig å legge til rette for gode løsninger, og gjøre området attraktivt for publikum. Dette kan gjøres ved å bygge spennende bygg med for eksempel grønne tak, ha en god plan for belysning og beplantning og satse på møteplasser. Vi ønsker ikke de billigste løsningene for området, understreker Røberg-Larsen.

groruddalen-3

Gammel industri skal byttes ut med parker og gangveier

Møter befolkningsveksten

– Utbyggingen på Ulven vil bidra til å imøtekomme den forventede befolkningsveksten i Oslo. På sikt kan området få 2000–3000 beboere og ca. 10.000 arbeidsplasser. Det blir kort vei til T-banen og det nye senteret med svømmeanlegg på Økern. Parkene, møteplassene og butikkene skal gi beboerne et bredt tjenestetilbud i sitt nærområde, akkurat slik man finner på for eksempel Torshov, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) til Aftenposten.

groruddalen-4

Ulven skole mellom 1863 og 1869. Ulven i Groruddalen får mange flere skoleelever snart.

Foto: Wikimedia CommonsTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close