Boligmarkedet boligboble-sverige

Publisert 26 mars 2015 | av

Boligboble i Sverige?


I en ny rapport fra Danske Bank kommer det frem at det frykt for at en boligboble i Sverige er i ferd med å bygges opp.

Den svenske sentralbanken senket 18.mars renten til utrolige -0,25%.  Dette betyr at du får betalt for å låne penger.

Rentekutt driver boligprisene opp

– Den svenske økonomien står overfor en vanskelig balansegang. Rentekuttene de siste årene har allerede drevet boligprisene til historisk høye nivåer. Det er alltid risiko for at lave renter kan drive boligmarkedet enda høyere, noe som gjør de økonomiske konsekvensene av fremtidige rentehevinger meget betydelige, skriver Danske.

Boligboblen i Sverige vokser

Sverige har forsøkt seg på strammere kredittpraksis, men Danske Bank mener at det svenske boligmarkedet fortsatt er «brennhett», hvilket tilsier at boligboblen fortsetter å bygge seg opp.

Banken tror at det kan komme yttereligere pengepolitisk stimulanse i månedene fremover, ettersom sentralbanken ennå ikke har klart å svekke svenskekronen tilstrekkelig. I tillegg er det lite som tyder på at inflasjonen vil ta seg opp.

Det kan få dramatiske konsekvenser:

– Ytterligere stimulanse kan gjøre problemene enda større på lang sikt. På kort sikt, kommer imidlertid lave renter til å stimulere svensk økonomi og vi har derfor et optimistisk syn på den i årene fremover. Men spørsmålet blir om Sverige nå bare utsetter betalingen av en regning som vil komme uansett.

LES OGSÅ: Boligboble på Vindern?Tags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close