Boligmarkedet Boligpriser

Publisert 6 mai 2015 | av

Boligprishopp over hele landet også i april


For boliginteresserte er det alltid stor spenning tilknyttet den månedlige prisstatistikken til Eiendom Norge.

Tidligere denne uken slapp OBOS sin boligprisstatistikk, som for første gang på lang tid viste en nedgang i boligprisene. Fasiten for april viste en nedgang på 1,6 prosent sammenlignet med mars. Likevel er prisene opp med 5,2 prosent hittil i år. 

Les mer om OBOS-statistikken for april her

Konsernsjef i OBOS Martin Mæland sa i den forbindelse i en pressemelding at de fortsatt forventer stigende boligpriser, bare at veksten vil være svakere. 

Han er ikke alene med forventinger om videre prisstigning i byene hvor presset er størst.

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, sier til nettstedet E24.no at boligmarkedet er i ubalanse, særlig i Oslo og Bergen. Ubalansen skyldes en etterspørsel som er større en tilbudet. Administrerende Direktør i Eie Eiendomsmegling, Hedda  K. Ulvness, viser til at 8 av 10 boliger som selges av meglerskjeden går til eller over prisantydning, og det har vært flere folk enn vanlig på visning. 

Christian Dreyer

Eiendom Norge bekrefter boligprishopp også i april

Boligprisene på landsbasis steg 1,3 prosent i april sammenlignet med mars, kommer det frem i den ferske boligprisstatistikken som Eiendomsverdi utarbeider hver måned for Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjoner, som gir et mer korrekt bilde av utviklingen, viser en stigning på 0,5 prosent. Boligprisene er 7,9 prosent hørere enn for ett år siden.

– Som forventet har antall boliger for salg økt mye i løpet av april. Så langt har markedet absorbert store deler av de boligene som har kommet for salg. Likevel forventer vi at tilbudssiden vil fortsette å øke, og vil bidra til en god balanse i markedet i de neste månedene, sier Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Store variasjoner

Alle regionene hadde prisvekst. Sterkest prisutvikling var det i Drammen med en vekst på 1,8 prosent og Moss og Asker med en vekst på 1,7 prosent. Utviklingen det siste året har imidlertid vært svært variabel.

Tromsø har hatt den største økningen det siste året med en oppgang på hele 14,6 prosent. Oslo og Bergen har også hatt en sterk utvikling med henholdsvis 11,4 og 10,0 prosent opp. Stavanger og Sandnes ligger på bunn med en økning på bare 0,4 prosent. 

Høy omsetning

Det ble solgt hele 8146 boliger i april, noe som er en kraftig økning fra samme periode i fjor, da antallet omsatte boliger endte på 7022.

Ligger an til salgsrekord

– Vi ligger med god margin an til å få en rekordomsetning i 2015, sa Christian Dreyer, Administrerende Direktør i Eiendom Norge på dagens pressekonferanse. Så langt i år er det solgt 14 prosent flere boliger sammenlignet med samme periode i fjor.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close