Boligmarkedet Denne boligtypen kan være smart å selge nå

Publisert 22 juni 2015 | av

Denne boligtypen kan være smart å selge om sommeren


Sommeren nærmer seg med stormskritt og det er klart for siste innspurt før sommerferien.

Som jeg skrev i forrige innlegg går vi inn i en delt periode nå. Mange tenker at sommeren er en dårlig periode å selge bolig og forsøker således å selge unna eller trekker boligen fra markedet. Fasiten er imidlertid ikke så svart/hvitt.

Målgruppen

For det første er det viktig å se hen til hvem som er din potensielle kjøpegruppe. Har du et rekkehus eller enebolig er det stor sannsynlighet for at det er en barnefamilie som er din primære kjøpegruppe. Det er også denne gruppen som prioriterer familie og sosialt samvær når de har ferie. De tenker ikke like mye kjøp av bolig, med mindre de virkelig faller for noe.

Les også: Hjelp barna med bolig uten å angre

Har du på den andre siden en sentral leilighet som vil kunne passe til førstegangskjøpere, studenter eller unge par er situasjonen en annen. Denne kjøpegruppen prioriterer som oftest å jobbe på sommeren, med unntak av en mindre ferie og ønsker å ha boligen i boks før høsten. Det kan også hende at de har leieforhold som avsluttes i starten av august og ønsker dermed å finne en leilighet så fort som mulig. Det opphetede boligmarkedet har vært spesielt tøft for denne gruppen og mange begynner å bli desperate etter å finne seg et sted å bo i sommer. I tillegg publiseres samordnet opptak den 20. juli og vi bil kunne få enda flere som ønsker å finne seg et sted å bo før studiestart i midten av august.  Som følge av denne situasjonen er det ingen grunn til å vente til høsten med å selge leiligheten. Det vil komme flere leiligheter til salgs i august og konkurransen om de enkelte objektene vil bli større. Det slipper du i juli.

Dårlig tid

Dersom du nå bestemmer deg for å selge i juli måned må du vite at det begynner å haste. Informasjonen og takst må innhentes, leiligheten må klargjøres og bilder tas før annonse og salgsoppgaven produseres. Dette er en prosess som normalt tar 10-14 dager, men på grunn av fellesferien begynner det å ta lengere tid så her er det ingen tid å miste. Tags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close