Boligmarkedet Boligpriser

Publisert 7 mars 2016 | av

Fortsatt sterk leieprisvekst i Oslo og på Romerike


– Leieprisene øker sterkt i Oslo og på Romerike i februar, men resten av landet viser stabile eller synkende leiepriser, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Utleiemegleren er ute med sin månedlige rapport over leiemarkedets tilstand i Norge:

Oslo:

 – Løren er i sterk vekst og har på få år forandret seg fra et industriområde og til et attraktivt, grønt boligområde. Når Lørenbanen åpner 3. april er det 13 minutter til Nationaltheatret. Løren kan være et godt område for å investere i utleiebolig, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

 – Vi har særlig stor etterspørsel etter 1-roms og 2-roms leiligheter. Både på Frogner og Torshov har vi sett eksempler på at man bare betaler noen få hundrelapper mindre for en 2-roms enn en 3-roms, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Les også: 11 gode grunner til å leie bolig

 – Vi anbefaler våre investorer å oppgradere eiendommer som har dårlig standard, for å få enda høyere leiepris og mer stabile leietakere, sier daglig leder for Utleiemegleren PRO (storkunder), Marianne Wallin.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2016 viser at det nå i snitt koster 8 987 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5 prosent.

I snitt kostet det 11 937 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2016, dette er en oppgang på 2,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,1 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 376 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,5 prosent.


Romerike:

På Romerike øker leieprisene.

– Utbudet av utleieboliger er rekordstort på Romerike, men markedet fungerer godt og vårt kontor har i februar tegnet så mange som 75 nye leiekontrakter, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

I snitt kostet det 12 730 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i februar 2016, dette er en oppgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,7 prosent.

Les også: 5 steg til supereffektiv boligsparing
 

Bergen:

I Bergen er leieprisene stabile.

– Vi ser ikke noe markert fall i leieprisene, men utleiere som tidligere har øket leieprisen for hver gang de leide ut, må nå redusere prisforventningene noe, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Tradisjonelt er sentrum og Sandviken gode områder for utleie, men nå har vi størst etterspørsel etter boliger på Damsgård. Nye boliger med høy standard har løftet området som nå er svært ettertraktet i utleiemarkedet. Den nye gang- og sykkelbroen over Puddefjorden og til sentrum vil stå ferdig i sommer, noe som gjør Damsgård enda mer sentralt, sier han.

 

Stavanger:

I Stavanger synker leieprisene.

– Antall ledige utleieboliger har også gått ned fra 700 i begynnelsen av måneden til 660 nå.

Dette underbygger at nedgangen i leieprisene avtar og er i ferd med å stabilisere seg, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

I snitt kostet det 10 883 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i februar 2016. Dette er en nedgang på 3,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 20,6 prosent.

Les også: Naive utleiere risikerer opptil 5 års fengsel
 

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum synker leieprisene noe.

– Leietakerne er prisbevisste og orienterer seg godt i utleiemarkedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.
 

Drammen:

I Drammen er leieprisene stabile.

– Flere privatpersoner ønsker nå å investere i eiendom for utleie i Drammen. Det er flere gode boligprosjekter under oppføring og i planleggingsfasen, og mange ser på Drammen som en spennende vekstkommune, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.


Trondheim:

I Trondheim er leieprisene stabile.

– Utleiemarkedet i Trondheim er velfungerende og aktivt, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Les også: Skal du leie bolig? Dette må du sjekke!Tags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close