Boligmarkedet

Publisert 6 mars 2014 | av

Om rekordkjøpet: -Mange vil kanskje si at dette er galskap


Nord-Norges dyreste leilighet ble nylig solgt. Pålydende var 25 millioner. Boligen utgjør hele niende etasje i et luksuriøst bygg som oppføres ved sjøkanten i Bodø. Utsikten kan måle seg med de fleste postkort.

0305_penthouse3Midnattsol i stua

– Etter at kjøperen har gjort de siste justeringene, regner vi med prisen blir på rundt 30 millioner kroner, sier Roy B. Nilssen til Nordlys. Boligprosjektet kalles Bodø Panorama, og skal stå ferdig i november 2015. Hvem som har kjøpt hele øverste etasje, er så langt hemmelig.

0305_penthouse4Fiskestang fra balkongen kan være noe å tenke på.

Nordnorsk prisrekord
Byene Tromsø og Bodø er kjent for å være rival om det meste som det kan konkurreres om.  -Vi har sjekket opp den dyreste leiligheten som frem til nå var solgt i Nord-Norge. Det var i Tromsø og den ble solgt til cirka 13,3 millioner kroner. Styreleder Roy B. Nilssen og salgs- og markedssjef Lars Henrik Lauritzen i Corponor forteller dette til Nordlys mens de skåler i champagne.

0305_penthouse2Inflyttingsklart i 2015

Enebolig i niende etasje
Kjøperen får 504 kvadratmeter å boltre seg på. Det er snakk om fire leiligheter som skal slåes sammen til en. De fire leilighetene har til sammen åtte balkonger, fire vinterhager og sju sportsboder. To heiser går direkte opp og inn til leiligheten. Med på kjøpet følger hele fire parkeringsplasser, noe som gir mulighet til å bygge sin egen store garasje.

0305_penthouse6En av leilighetene i bygget

Vågale kjøpere
Nilsen synes det er utrolig spennende at noe sånt som dette skjer her i Bodø. Dette er et boligsalg som går forbi mange byer i Norge, og som matcher mange toppleiligheter sørpå, sier Nilssen til Nordlys. 80 av 93 leiligheter i de to byggene i Bodø Panorama Vest er solgt. – Det er snakk om kjøpere som tør å satse, og som tør å gå foran. Mange vil kanskje si at dette er galskap. Men om ti år tror jeg de heller vil tenke at «dette var jo helt genialt», sier Nilssen.

0305_penthouse7Innbygd balkong blir ekstra attraktivt i nordnorsk klima.

Milliardprosjekt
Bodø Panorama-prosjektet ble påbegynt i 2005. – Vi kjøpte tomta i 1999. Siden har det vært en lang og hard vei å gå. Med salget av denne leiligheten føler vi virkelig at vi har satt kronen på verket. Til sammen har vi solgt 273 leiligheter og omsatt for cirka en milliard kroner her, sier Roy B. Nilssen. Mange av kjøperne er godt etablerte familier som selger eneboligen og kjøper leilighet når barna har flyttet ut. Men i niende etasje blir det god plass til hele storfamilien.

Foto: Panorama Vest

 

 

 Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close