Boligmarkedet boligmarkedet 2014

Publisert 7 juni 2016 | av

Nå starter kampen om utleie-boligene


Sommeren er høysesong når nye leietakere skal finne seg sted å bo. Utleiemegleren melder om rekordhøy aktivitet i utleiemarkedet og fulle visninger.

– Boligprisstatistikken fra Eiendom Norge viser rekordhøy boligprisvekst i mai. Vårt inntrykk er at stadig flere investerer i utleieboliger. Utleiemegleren har større oppdragsinngang enn noensinne, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal i deres pressemelding.

– Lavt rentenivå og høy nettoavkastning gjør det interessant å investere til tross for høye priser. Spesielt områder som Løren, Hasle og Økern tiltrekker seg små og store investorer som kjøper bolig for utleie, sier hun.

Hvordan den høye aktiviteten påvirker leieprisene over sommeren, når blant annet tusenvis av studenter skal finne seg et hjem, er vanskelig å spå. Det er imidlertid foreløpig ingen skremmend høy prisvekst som vises av mai-tallene.

Les også: Det aller viktigste du trenger å vite som leietaker

Her følger noen av kommentarene fra dagens pressemelding fra Utleiemegleren:

Oslo:

– Vi merker massiv etterspørsel og det er stort oppmøte på visningene. Senest i går hadde vi 40 personer på visning av en 2-roms i Fredensborgveien. Sommeren er høysesong og vi forventer økt pågang av leietakere i månedene fremover, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2016 viser at det nå i snitt koster 8 572 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,8 prosent.

I snitt kostet det 11 570 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,3 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 509 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,2 prosent.

Les også: 11 gode grunner til å leie bolig

Bergen:

I Bergen holdt leieprisene seg stabile i mai. I snitt kostet det 10 433 kroner å leie en 2-roms leilighet og 13 600 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mai 2016.

– Leieprisene i Bergen har flatet ut siden sommeren 2014, men vi har ikke opplevd noen betydelig nedgang, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Etter to svært hektiske måneder på leiemarkedet i Bergen i mars og april, har etterspørselen etter utleieboliger avtatt noe i mai og det er nå over 900 boliger til leie i Bergen på finn.no, sier han.

– Nå er vi imidlertid på full fart inn i høysesongen og studentenes inntog fører til høy temperatur på leiemarkedet i Bergen de neste 3-4 månedene. Vi forventer den aller mest hektiske perioden fra midten av juli og frem til september, sier Hove.

Les også: 10 tips til studenter som skal leie bolig

Stavanger:

I Stavanger har snittleien for 2-roms gått til dels kraftig ned. I snitt kostet det 8 234 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i mai 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 18,4 prosent.

– Utbudet av 2-roms har i mai vært større enn etterspørselen, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

I snitt kostet det 11 277 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mai 2016. Dette er en oppgang på 4,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,5 prosent.

– Snittleie for 3-roms har derimot gått opp, og det oppnås også gode leiepriser for moderne eneboliger i de attraktive områdene. Vår generelle betraktning er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg etter et kraftig fall fra toppen i 2012/13, sier Hauge.

Les også: Leieprisene i stavanger er på 2007-nivå

Trondheim:

I Trondheim gikk leieprisene noe ned i mai.

I snitt kostet det 9 527 kroner å leie en 2-roms leilighet og 13 166 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i mai 2016.

– Sentrumsnære leiligheter med god standard oppnår gode leiepriser, men leiligheter med dårligere standard må gå vesentlig ned i pris, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close