Boligmarkedet

Publisert 6 oktober 2016 | av

Prisrekord på utleie av 3-roms leiligheter


Vi har aldri tidligere sett så høye gjennomsnittlige leiepriser på 3-roms leiligheter i Oslo og Romerike, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Noe av årsaken kan være at det er langt flere 2-roms leiligheter enn 3-roms leiligheter på markedet, rapporteres det om i dagens pressemelding fra Utleiemegleren.

Under følger deres oppdaterte oversikt over det norske leiemarkedet.

Les også: Hvordan tjene gode penger på utleie?

Oslo

– Studentene har funnet seg et sted å bo og det er ca. 2000 færre ledige boliger enn forrige måned, men det er fortsatt mange ledige utleieboliger over hele landet, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

– I sommermånedene var det en god prisvekst på 2-roms leiligheter, men utover høsten ser vi andre leietakere på banen og nå er 3-roms prisvinner, sier hun.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september 2016 viser at det nå i snitt koster 9 170 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3 prosent.

I snitt kostet det 11 996 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i september 2016, dette er en nedgang på 1,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 15 659 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 3,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,4 prosent. Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy gjennomsnittspris for å leie 3-roms leiligheter i Oslo.

Romerike

På Romerike økte leieprisene i september.

I snitt kostet det 9 877 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i september 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,2 prosent.

En 3-roms leilighet på Romerike koster nå i snitt 13 366 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,6 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy gjennomsnittspris for å leie 3-roms leiligheter på Romerike.

– Romerike er i sterk utvikling og har mange nyoppførte boliger. Disse vil oppnå høyere leiepriser enn eldre boliger med varierende standard, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Les også: Utleie: Dette kan du trekke av på skatten

Asker og Bærum

Også i Asker og Bærum økte leieprisen på 3-roms leiligheter i september.

I snitt kostet det 10 385 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i september 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,9 prosent.

I snitt kostet det 14 209 kroner å leie en 3-roms leilighet i Asker og Bærum i september 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,3 prosent.

Bergen

I Bergen økte leieprisene i september.

I snitt kostet det 10 940 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i september 2016, dette er en oppgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,9 prosent.

En 3-roms leilighet i Bergen koster nå i snitt 13 935 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 2,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,4 prosent.

– I Bergen er leieprisutviklingen svak på de største boligene. Oljebransjen leide tidligere mange boliger i øvre prisklasse, men er nå nesten borte fra markedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Pr. i dag er det 741 annonser for boliger til leie i Bergen. Dette er 202 færre enn ved utløpet av august, men er usedvanlig høyt for årstiden. Til sammenligning var det 596 på samme tid i fjor, sier han.

Den dyreste leiligheten Bergenskontoret leier ut koster kr. 30 076,- per måned. Dette er en ny 4-roms leilighet med høy standard og båtplass inkludert i leien. Den dyreste 3-roms leiligheten koster kr. 22 000,- per måned og den dyreste 2-roms leiligheten er leid ut for kr. 15 142,- per måned.

Stavanger

I snitt kostet det 9 045 kroner å leie en 2-roms leilighet og 9 940 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i september 2016.

– Det har vært relativt høy aktivitet i markedet i september slik at mange boliger har blitt leid ut, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Antall ledige boliger på Finn.no ligger nå på 635 objekter som er en nedgang på 135 fra inngangen til september.

– Vårt inntrykk er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg, sier han.

Drammen

I Drammen var leieprisene på toroms-leiligheter stabile i september. I snitt kostet det 9 858 kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen i september 2016.

– Erfaringsvis er det størst marked for disse boligene, større boliger er det tyngre å få leid ut og vi ser en nedgang i leieprisene på disse, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

– Markedet er følsomt på de største boligene og flere boliger må ha en liten korrigering på leieprisen for å få leid ut. Tidligere var det langt mer utenlandsk arbeidskraft som ingeniører som flyttet med familie for å jobbe i Drammens-regionen som tok kontakt. Dette markedet har gått betydelig ned, sier han.

Antall annonser på Finn.no har gått ned fra 120-130 i august til ca. 100 boliger ved utgangen av september.

– Vi har hatt mange utleiere som har tatt kontakt i september og som skal leie ut den nærmeste tiden og antar at tilbudet av utleieboliger ikke vil gå ytterligere ned i oktober, sier han. 

Les også: Naive utleiere risikerer opp til 5 års fengsel

Trondheim

I Trondheim var leieprisene svakt økende i september. Det er stor prisforskjell på å leie en 2-roms leilighet og en 3-roms leilighet.

I september kostet det i snitt 10 972 kroner å leie en 2-roms leilighet og 14 555 å leie en 3-roms leilighet i Trondheim. Dette er en svak prisoppgang fra september 2015.

– Vi ser at behovet for små sentrale ett-roms leiligheter er stort, altså «hybler» med eget bad og kjøkkenløsning, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

– Markedet er sensitivt og de dårligste leieobjektene må betydelig ned i pris. På tross av at det er kommet til mange flere utleieboliger de siste årene, så ser vi en prisvekst, sier hun  

Les også: Hvordan løses tvist med leietaker eller utleier?

 Tags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close