Boligmarkedet

Publisert 5 mars 2014 | av

Svak oppgang i boligprisene i februar


Klokken 11:00 i dag holdt Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) pressekonferanse hvor de presenterte boligprisstatistikken for februar. Denne viser at boligprisene steg med 0,9 prosent i februar sammenlignet med januar 2014. Om man imidlertid justerer for sesongvariasjoner, som gir et mer korrekt bilde av prisutviklingen, steg prisene med 0,3 prosent.

Januar og februar er normalt sett sterke måneder i boligprisutviklingen. Tatt i betraktning den svake høsten argumenterer Christian Dreyer, adm. dir. i EFF, at februar også i år har hatt en sterk utvikling. Men sammenligner man men samme måned tidligere år er utviklingen heller svak. Fremdeles er 12-månedersveksten negativ, med et fall på 1,1 prosent fra februar 2013.

– Den positive tendensen vi så i januar forsterket seg i februar måned. Boligprisene stiger normalt i februar, men veksten ble sterkere enn ventet, sa Dreyer under pressekonferanse. 

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er for landet under ett 30.897 kroner, selvsagt med store geografiske forskjeller.

Tiden det tok å formidle et gjennomsnittlig boligsalg gikk ned fra 49 dager i januar til 48 dager i februar. Også her er det store variasjoner. Den raskeste formidlingstiden var på 26 dager i Bergens, mens det i Vest-Agder utenom Kristiansand tok hele 154 dager i snitt å selge en bolig. 

Mens den landsdekkende statistikken til EFF viste en forsiktig oppgang, meldte OBOS nylig at boligprisene tilknyttet deres system gikk ned i februar. Les om denne saken her.Tags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close