Boligøkonomi leie-bolig

Publisert 16 oktober 2014 | av

Derfor må du aldri kjøpe i 1. etasje


Beliggenhet har blitt et svært viktig tema når man skal kjøpe bolig, men har det noen betydning hvilken etasje i en blokk du kjøper? Her er noe du bør vurdere.

LES OGSÅ: Aldri har boligkjøperne vært yngre

LES OGSÅ: Hva tjener en eiendomsmegler?

Den dagen du skal selge leiligheten din er det som regel vanskeligere å selge i 1. etasje enn om du bor høyere opp i blokka. For noen kan det være akseptabelt med høy 1. etasje, men som regel ligger prisene lavere på disse leilighetene enn særlig toppleilighetene. Hvorfor?

Det er ikke like hyggelig å sitte og spise middag på balkongen når «hele» nabolaget kan beskue grillmaten din eller at alle kan titte rett inn på stua di når du slapper av i sofaen.

LES OGSÅ: Derfor setter unge seg i skyhøy gjeld

I Trondheim har det også vært flere tilfeller hvor huseiere i 1. etasje har irritert seg over parkerte campingbiler – som har stått parkert ute i gata – men rett foran begge stuevinduene. Med Trondheims boligsoneparkering er det ingen begrensning hvor lenge man kan stå parkert – hvis du har betalt for det. Så i teorien kan du risikere at en stor campingbil blokkerer alt sollys inn til leiligheten din på månedsvis. Lite hyggelig.

Innbruddsfaren er større i 1. etasje, og større fare for ruteknusing og hærverk. Irriterende biler og eksos rett utenfor kjøkkenet er heller ikke så festlig.

Det man også bør tenke på hvis man bor i 1. etasje er gulvvarme eller kulde rettere sagt. Jeg har selv bodd i 1. etasje på Grünerløkka i Oslo. Under meg var kjellerbodene. Forferdelig kaldt om vinteren. Gassovn, ullteppe og masse klær hjalp ingen ting – like kaldt. I tillegg var det ubehagelig med fulle folk rett utenfor soverommet mitt. Ikke like hyggelig å ligge og høre at folk gjør sitt fornødende utenfor vinduet en sen lørdagskveld.

Eller at det plutselig sto en gigantisk sort katt halvveis inn på stua mi – som skremte meg skikkelig. Siden den kvelden åpnet jeg aldri de store vinduene i leiligheten min lengre.

LES OGSÅ: Tips til deg på boligjakt

LES OGSÅ: Slik øker du enkelt verdien på boligen din

E.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close