Aktuelt Dette må du tenke på om du skal hjelpe barna med boligkjøp

Publisert 15 oktober 2014 | av

I dag legges den dyreste boligen ut for salg


Kl 10:00 gikk startskuddet. Sørengas dyreste bolig skal selges.

Sørenga er siste tilskudd i det store byutviklingsprosjektet Fjordbyen i Oslo, og en del av Bjørvika hvor bygningene nærmest har skutt opp fra vannet de siste årene. Her har byen fått en ny bydel like øst for sentrum.

750 nye boliger skal prosjektet inneholde, hvorav de fleste allerede er solgt og ferdigstilt.

I dag slipper utbyggeren Sørenga Utvikling 7. Og 8. byggetrinn, som også er de siste byggene i det store prosjektet. Til sammen utgjør disse 124 nye leiligheter.

Les også: Norges råeste Penthouse til salgs

utsikt

Beliggenheten er det ikke noe å si på. Ytterst på utstikkeren som utgjør Sørenga vil disse boligene få vidstrakt utsikt over fjorden og byen. –Indrefileten ytterst mot vest, sa eiendomsmegler Ingunn Iselin Husebø om boligene til Dagens Næringsliv tidligere denne uken.

Som kjent koster indrefileten litt ekstra.

Les også: Prisen på verdens dyreste leilighet er klar: Nå skal den selges

sørengas dyresteSlik ser utbygger for seg at de nye boligene vil bli. Illustrasjon: Sørenga Utvikling

Høy meterpris

Den mest eksklusive leiligheten legges ut til 22,5 millioner kroner. For denne summen får man den største toppleiligheten på 160 kvadratmeter, på hjørnet av bygg 7 nesten ytterst på Sørenga. Det gir utsikt mot sør og vest, og sikrer gode solforhold og utsikt både mot fjord og by. I tillegg til å betale ca. 140.000 per kvadratmeter, noe som er langt over det dobbelte av gjennomsnittet for Oslo, får du store balkonger og en privat takterrasse over leiligheten.

Eiendomsmegler og partner i Nordvik & Partners, Carl Christian Stierna, kjenner Sørenga bedre enn de fleste. Sammen med kompanjong Steinar Wefring har han stått for en stor andel av resalget, dvs. salget av ferdigstilte og tidligere bebodde boliger på Sørenga.

Les også: Har noen meglere telefonskrekk?

Han har selv vært innom på visningen av det nye byggetrinnet, og tror mye vil bli solgt allerede i dag. –Trinn 7 og 8 har absolutt best plassering i hele Bjørvika. Det er den flotteste tomten med tanke på solforhold og sjøutsikt om man vil bo sentralt, sier Stierna til Boligmani.no. –Det er mange som har ventet på dette byggetrinnet, legger han til.

Til tross for de stive prisene på Sørenga er prisnivået lavere enn tilsvarende boliger på Tjuvholmen litt lenger vest i Oslo sentrum. Men ifølge Stierna har prisene på boliger i Sørenga blitt oppjustert for hvert byggetrinn, særlig etter at de første byggene sto ferdige.  

Les også: Slik øker du enkelt verdien av boligen din

Sørenga UtviklingByggene i bildet er bygg nr 7 (til venstre) og 8. Illustrasjon: Sørenga Utvikling

Store forskjeller

Prisnivået står i sterk kontrast til hva du finner i områdene like bak den nye bydelen, i Gamlebyen og Grønland. Man betaler med andre ord en høy pris for å bo på bryggekanten.

Kan du akseptere en liten spasertur til det maritime livet på Sørenga, kommer du unna med rundt halve prisen for en ny bolig. Brukte boliger ligger noe under det igjen.

Det er dermed en kjøpesterk gruppe mennesker som bosetter seg i Bjørvika. Mange kjøpere har tidligere bodd i større boliger, men ønsker seg nå en mer praktisk leilighet og kort avstand til alle fasiliteter.

– Folk flytter hit fra hele byen for å bo sentralt med alle mulige fasiliteter, sier eiendomsmegler Carl Christian Stierna. –Også er det nå en del som flytter internt på Sørenga, som tyder på at folk trives her, legger han til.

Les også: – En drøy uttalelse om boligmarkedet

Foto/Illustrasjoner: Sørenga UtviklingTags: , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close