Aktuelt eiendomsmeglerguiden - har det noe for seg?

Publisert 16 november 2015 | av

Har konseptet ‘Eiendomsmeglerguiden.no’ noe for seg?


Eiendomsmeglerguiden.no er en portal hvor tidligere selgere og kjøpere kan gi en tilbakemelding på megleren som bisto dem. Tilbakemeldingene er tilgjengelige for alle og formålet med siden er å hjelpe boligselgere med å velge megler, basert på anmeldelser. Tanken er god, men den praktiske gjennomføringen har ikke vært så lett.

Kritikk av konseptet

Privatmegleren var ute i Finansavisen forrige uke og kritiserte siden. Kritikken skyldes blant annet ulovlig bruk av informasjon fra Privatmeglerens egne hjemmesider, og registrering av meglere uten meglernes samtykke. Det mest kritikkverdige var imidlertid at gründerne bak siden ikke fjernet eiendomsmeglere som spesifikt hadde bedt om dette.

Les også: Hvordan velge eiendomsmegler 

Økt kredibilitet

Eiendomsmeglerguiden.no har gjennomgått store forandringer siden den først ble lansert. Utseende, brukervennlighet og synlighet er noen av forandringene. Kredibiliteten til siden ble også kraftig forbedret etter at Schibsted Media Group kom inn på eiersiden.

Tidligere gikk det rykter om at dårlige tilbakemeldinger av meglere aldri ble publisert. Dette medførte at veldig mange hadde 5 av 5 stjerner. Det er ingen tvil om at gode som dårlige tilbakemeldinger må komme frem dersom siden skal oppfattes som seriøs og troverdig. Etter at Schibsted kom inn kan man uansett være sikre på at alle tilbakemeldinger publiseres. Gode som dårlige. En forbedring, men det finnes fortsatt flere problemstillinger:

Utfordringer for meglere – og konseptet

Hvordan løser man tilbakemeldinger som er ment som direkte sabotering?  Eiendomsmeglerguiden.no kontrollerer alle tilbakemeldinger før de blir publisert. Dette skaper et visst filter hvor de mest åpenbare og rent saboterende tilbakemeldingene kan fanges opp. Vi meglere blir likevel veldig sårbare. Det er en kjensgjerning at meglere lett blir syndebukken dersom noe skjærer seg. Dette uavhengig av om det er meglerens skyld eller ei. En tilbakemelding som skyldes et slikt tilfelle er vanskelig å komme unna. Man har forsøkt å løse dette ved å la meglere kommentere tilbakemeldingene. Imidlertid er det lite hensiktsmessig å gå inn i en diskusjon med avsender når man har fått dårlig tilbakemelding.  

Videre har eiendomsmeglere selv mulighet til å bestemme hvem de vil sende evalueringsskjema til. På denne måten har eiendomsmeglere mulighet til å håndplukke de selgerne de vet er fornøyd, som bidrar til å gjøre siden mindre objektiv og troverdig. Det er imidlertid viktig å presisere at alle selgere fritt kan gå inn på siden og legge igjen en tilbakemelding.

Les også: Hvorfor eiendomsmeglere ikke skal investere i bolig

Tro på konseptet

Nå skal det sies at denne guiden er den første av sitt slag, og da er det også naturlig at det forekommer "barnesykdommer" i starten. Formålet med siden er positivt, og kan være en svært god markedsføringskanal for de meglerne som velger å bruke siden aktivt. Hvorvidt du faktisk finner de beste meglerne på denne siden, er en annen ting.

Personlig har jeg veldig tro på eiendomsmeglerguiden.no. Imidlertid ser jeg mye forbedringspotensial. Jeg tror neppe siden forsvinner med det første, så alle eiendomsmeglere bør nok belage seg på å være en del av dette konseptet. 

http://eie.no/ansatte/dane-matanovic/

Les også: Fikk fart på meglerkarrieren med forførende videoTags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close