Intervju Meglerprat med Dane Matanovic fra Eie

Publisert 23 juli 2015 | av

Ukens Meglerprat: 5 kjappe med Dane Matanovic


Eiendomsmeglere – elsket og hatet av en nasjon boligfanatikere. I 5 Kjappe med… stiller vi hver uke en megler noen faste og noen nye spørsmål.

Vi har tidligere hatt med oss bl.a. Sanna Damhaug, Joachim Schala, og Hans Houeland. I dag feirer vi bursdagsbarnet Dane Matanovic, Boligmanis egen skrivemaskin. I 2 år, helt siden starten av meglerkarrieren hans, har Dane bydd på seg selv her hos oss, og delt tips og råd til boligkjøpere/selgere. 
 

Fortell kort om det oppdraget du er mest fornøyd med hittil i karrieren, og hvorfor

Det er et vanskelig spørsmål. Jeg har hatt et par objekter som har vært tunge å selge og hvor selgerne har måtte ha en viss sum pga kjøp av ny bolig. Når jeg klarte å få mer enn hva de håpet på har selgerne, og megleren, vært veldig lettet.
 

Hvem vil du nominere til årets megler i 2015, så langt, og hvorfor?

Det må nok være Vegar Giæver (forrige ukes meglerprat. red.) fra Eie Røa. Vegar jobber steinhardt og leverer år etter år samtidig som han alltid er tilgjengelig for en prat. Vegar var også til stor hjelp når jeg startet min karriere i Eie når det gjaldt råd og tips. Ellers vil jeg nevne Hans Houeland. Det står veldig respekt av hva han og EONY har fått til. Man må jo digge en som tør å stikke hodet frem og gi litt blaffen i Janteloven!
 

Avslør én ting om deg selv som kollegaene dine ikke vet

Jeg har en ting for musikaler. Kan ikke styre det…
 

Hvordan har meglerkarrieren din utartet i forhold til sånn du så det for deg?

Karrieren startet tøffere enn jeg hadde trodd. Markedet stoppet litt opp høsten 2013 som gjorde det vanskelig å få ballen til å rulle. Videre må man jobbe hardt for å skape seg et navn i denne bransjen. Jeg har fått erfare at jo mer av meg selv jeg tør å være, også i profesjonelle forhold, jo bedre går karrieren min.
 

Du har skrevet litt saker om meglers lønninger, som har blitt heftig debattert. Hvorfor tror du dette er et så hett tema for mange?

Jeg tror det er et hett tema fordi ikke-meglere ikke nødvendigvis ser hvor mye meglere faktisk jobber. Samtidig synes nok mange meglere at yrkesgruppen har et ufortjent rykte om å være overbetalt. Bransjen nærmer seg kanskje å rette opp inntrykket av at vi ikke er en gjeng med snobbete menn som kun bryr seg om champagne, fine klokker og biler, men en hardtarbeidende yrkesgruppe.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close