Boligmarkedet

Publisert 1 februar 2019 | av

Når er det mest lønnsomt å selge bolig?


Vi har snakket med den nye daglige lederen på Eie Eiendomsmegling avd. Sinsen, Kjersti N. Bråthen. Hun har meglet i området i mange år, og har god erfaring med når det lønner seg å selge.

Tilbud og etterspørsel

Én ting er sikkert, og det er at “alt” handler om tilbud og etterspørsel. Timingen må tilpasses objektet som selges. Skal du selge en enebolig med en flott hage, vises denne best frem på våren og sommeren. Skal du selge en 1-roms og 2-roms leilighet i sentrum, vil det ofte kunne lønne seg å planlegge salget opp mot studiestart. Vi er noen av få eiendomsmeglere som jobber mest i juli, ettersom hovedmarkedet vårt er leiligheter i sentrum og omegn. I juli er det som regel få leiligheter ute til salgs. Og når øker etterspørselen i boligmarkedet? Jo, når mange er på boligjakt på samme tid i et avgrenset område. Typisk vil det da i juli være mange studenter som leter etter et sted å bo, gjerne i nærheten av høyskolene og universitetene. Etterspørselen vil da ofte være høyere enn tilbudet av leiligheter, som igjen vil presse prisene.

Psykologi spiller også sterkt inn, særlig menneskers flokkmentalitet. Vi gjør som andre gjør – spesielt da med tanke på boligkjøp. Leiligheter med mange på visning vil som regel gå høyere enn de med få på visning. Vi vil ha det andre vil ha.

Lønner det seg å selge i et fallende marked?

De fleste selger og kjøper i samme marked. Men de færreste vet at det kan lønne seg å selge i et dårligere boligmarked. Dette forutsetter at du skal kjøpe deg opp i markedet.

La oss se på et enkelt regneeksempel;

-Si at du har en leilighet som er verdivurdert til 3.000.000,- i april. I desember viser det seg at boligprisene i ditt område har gått ned med 4% siden april, noe som kunne resultert i et “tap” på 120.000,- fra april til desember. Men, kjøper du i samme marked, vil en bolig med tidligere verdi på kr. 6.000.000,-, være verdt 240.000,- mindre i desember. Du kan altså spare 120.000,- på å kjøpe i dette markedet.

Ta kontakt med din lokale eiendomsmegler i god tid før salget, slik at timingen kan tilpasses akkurat ditt objekt.

Vurderer du salg av din bolig? Ta kontakt med Kjersti N. Bråthen på (m:) 98 49 59 18 eller (e:) kjno@eie.no

 

 

 

 

 

 

 

Foto av: Kjersti N. Bråthen
Daglig leder Eie Eiendomsmegling
avd. SinsenTags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close