Kommentar boligstyling

Publisert 8 juni 2015 | av

Boligstyling – er det noe poeng?


Jeg har tidligere gitt råd om hva som bør fikses på før visning, men et gjentagende spørsmål fra selgere er: Bør jeg ha boligstyling?

Jeg vet at det er mange meglerforetak som tilbyr dette i sine tilbud og prisen for dette varierer veldig, men hovedspørsmålet blir om det er verdt pengene.

Les også: Slik blir boligen din attraktiv på visning

Boligstyling koster fra 5-6000 kroner og oppover avhengig av hvor omfattende styling du ønsker. Det er altså en kostbar affære, men dersom du får flere interessenter og budgivere kan det fort lønne seg.

Så, hva er hensikten med boligstyling?

Riktig boligstyling åpner interessentenes øyne for hvilket potensiale som ligger i boligen. Hensikten er å skape et nøytralt og smakfullt interiør, slik at mennesker med ulik smak finner boligen så interessant at de legger inn et bud.  Man ønsker således å kunne appellere til flest mulig. Realiteten er at de fleste av har et hjem hvor man med enkle grep kan gjøre boligen attraktiv. Boligstylister tilbyr også konsultasjoner hvor de gir selgere konkrete råd og tips til tiltak de selv kan gjøre for å gjøre boligen mer attraktiv.

Boligstyling i tomme boliger

Det er imidlertid noen tilfeller hvor vi anbefaler boligstyling:

  • For det første er det anbefalt i tomme boliger. Vi mennesker har en evne til å tenke at ting er større enn hva de faktisk er. Ved å ha en seng, sofa og spisegruppe vil interessentene ha dimensjonene på plass og således lettere tenke seg til hvordan de selv vil kunne innrede boligen.
  • For det andre kan det være lurt hvor boligen har en atypisk planløsning. Stylister har ofte et stort utvalg av møbler og interiør og de vil således kunne optimalisere boligens potensial samt åpne øynene til interessenter.
  • For det tredje kan det være lurt hvis du har møbler som ikke står i stil til boligen eller hvor interiøret ikke er nøytralt. Gamle møbler i en topp moderne leilighet vil fort kunne bli en kræsj og kanskje forhindre at man får fram boligens fulle potensial.

Les også: Hvorfor få 50 personer til å like en bolig, når du kan få én satanist til å elske den?Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close