Kommentar Dane forklarer tilbud fra eiendomsmegler

Publisert 20 april 2015 | av

Har vårslippet startet?


Før påske skrev jeg om mine tanker rundt vårslippet som ville komme etter påske. Nå har det gått to uker og fasiten er her. Uken etter påske startet ganske rolig med ca. 1000 bruktboliger til salgs i Oslo. Dette var mye lavere enn mange av oss hadde regnet med. Imidlertid kom det et lass av boliger mot slutten av uken og det totale antallet havnet på 1400 boliger. Altså fikk vi hatt en ganske bra økning, men dette er fortsatt et lavt antall. Denne helgen var tallet oppe i 1550 bruktboliger så trenden fortsetter.

Vi opplever fortsatt et bra trykk på visninger forrige helg, mens en annen kunne rapportere om 80. Denne helgen har det vært litt roligere, med litt færre visningsdeltager i snitt. Dog opplever de unike boligene, typisk med høy standard og balkong/parkering, gode besøkstall.

Nylig fikk vi også prisstatistikken for mars. Den viste en prisvekst på 0,7%. Korrigert etter sesongvariasjon er imidlertid stigningen kun 0,1% høyere enn februar. Dette gir klare indikasjoner på at markedet har begynt å roe seg ned og at ikke alt går langt over takst.

En sunn prisstigning reduserer også risikoen for den fryktede boligboblen. Vi må se på dette som et godt tegn. Det skal uansett bli spennende å følge utviklingen. Spesielt med tanke på lovforslaget om innskrenkning av låneadgang.Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close