Kommentar

Publisert 11 juli 2015 | av

Meglerens beste råd til boligsalget


Et boligsalg er en nervepirrende prosess fra den dagen man vurderer å selge og helt til den dagen man kan akseptere et bud. Men hva bør man som selger gjøre i en salgsprosess, som kan sikre at den beste prisen oppnås?

Første skritt er å finne den riktige megleren. Her er det uendelig mange artikler om hvilke kriterier som en bør velge ut i fra, men et godt tips er å alltid hente inn tilbud fra flere meglere og invitere dem på befaring, for lettere å kunne sitte igjen med et godt inntrykk. Videre er et personlig råd fra meg å gå på visning til noen av de meglerne som vurderes. Det er fremgangsmåten på visning og oppfølging i ettertid som ofte skiller meglerne. Er megler selv på visningen, hvordan opptrer megler mot interessenter og hvordan er oppfølgingen i budrunden? Om en liker dette, så vet du at det er samme fremgangsmåte som blir brukt ved salg av egen leilighet.

Et godt tips kan være å hente inn tilbud fra flere meglere, hvilket du enkelt kan gjøre her.

Hva med markedsføringen – hva bør gjøres?

Min personlige oppfatning er at altfor mange sparer inn på feil områder. Først og fremst er det viktig å få gode bilder og en riktig og informativ takst. Om boligen er koselig på kveldstid, så sørg for å få tatt kveldsbilder. Dette kan bidra til at boligen din skiller seg ut i forhold til mengden på Finn og flere klikk på annonsen betyr flere som vurderer boligen din. En riktig takst er spesielt viktig i dagens marked ettersom dette er et tillitsdokument som det legges stor vekt på. Her må også selgere akseptere at de ikke nødvendigvis får samme takst som naboen fikk for litt siden. Dersom utgangsprisen er for høy, så vil det resultere i at få dukker opp på visning. Dette medfører ofte at prisen i ettertid må nedjusteres som igjen vil føre til at «nyhetsverdien» i markedet er  brukt opp. Et godt innspill; Hør på meglerens råd, vi jobber i dette markedet hver dag og har bedre utgangspunkt for å gi et riktigere estimat.

Les også: Visning: Mer jobb enn du tror

før og etter samme leilighetDe to bildene over er av samme leilighet. Med ganske enkle grep appellerer den etter styling til en større kjøpegruppe.

Annonse i avis, er det nødvendig?

Her bør man se an segmentet for boligen. Enkelte boliger bør definitivt være i avis, mens andre kan kun kjøres på nettet. Men også her er det viktig å høre på gode råd. Om megler anbefaler sterkt å annonsere i avis fordi det kan bidra til økt synlighet, så hør på megleren. Dersom en avisannonse bidrar til en ekstra budgiver, så vil den kostnaden lett betale seg.

Visningen – kan man skille seg ut her?

Svaret er definitivt JA. Her kan små, enkle triks gjøre en stor forskjell. 100% klargjøring av boligen kan bidra mye i så måte. Flikk over små malingsavflassinger, tenn i peisen, tenn stearinlys, bak gjerne boller og kanskje ha kaffe? Ikke sikkert at boller og kaffe bidrar til en bedre pris, men det bidrar i hvert fall til at interessentene får en hyggeligere opplevelse av visningen enn hva de kanskje får på neste visning.

bolle

Mitt endelige råd, velg den megleren du tror gjør den beste jobben, og skill deg litt ut fra konkurrentene i alle ledd, – da får du den beste prisen.

Lykke til med boligsalget!

Tips: Her får du muligheten til å hente inn uforpliktende tilbud fra flere meglere nær deg.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close