Kommentar Velge eiendomsmegler

Publisert 10 november 2014 | av

Nå gjelder det å begynne planleggingen


Vi går mot slutten av 2014 og samtidig har vi kommet inn i den siste gode måneden for salg. Nå gjelder det å sette i gang salgsprosessen raskt eller begynne å forberedelsene for salg i januar.

Oktober viste en prisstigning på 0.9% etter sesongjustering og november kommer nok til å fortsette i samme retning, men desember er statistisk en dårlig måned for salg. Folk har på denne tiden naturligvis andre ting å tenke på enn kjøp av bolig. Videre viser statistikk at boligprisene i januar bruker å være over 3% høyere enn i desember. De som ikke har klart å klargjøre boligen for salg eller ikke har fått solgt innen desember gjør lurt i å trekke den fra markedet for så å forsøke seg på nytt over jul og nyttår.

Hittil i år har vi hatt en svært god økning i boligprisene hvor de blant annet har økt med ca. 14,7% i Tromsø, 6,9% i Bergen og i Oslo har prisene økt med 5%. På tross av de dårlige oljeprisene er det lite som tilsier at prisene kommer til å falle. Renten ligger mot inflasjonsraten og det er  således svært gunstig å låne penger. Markedsundersøkelser viser også at folk er positive til en fortsatt vekst noe som  bidrar til optimisme i boligmarkedet. Vi meglere merker imidlertid et moderat trykk på visninger noe som også er et godt tegn. De gode objektene går fortsatt godt, men de objektene som verken er totale oppussingsobjekter eller totalt oppusset faller litt mellom to stoler. Disse tar det noe lengre tid å selge. Det er typisk disse som trekker den gjennomsnittlige omsettingshastigheten for oktober til 36 dager.

Mitt råd til dere som vurderer å selge bolig i løpet av kort tid er derfor å avvente til januar/februar slik at dere får maksimal effekt ut av markedet. Imidlertid tar det ca. 14 dager å klargjøre en bolig for salg fra oppdragsavtalen er signert til boligen er på nett. I den forbindelsen gjelder det å være tidlig ute med forberedelse slik at man ikke står igjen på perrongen når toget begynner å kjøre igjen. 


Fra neste år skulle det blitt obliggatorisk med en utvidet tilstandsrapport, les hva om skjedde herTags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close