Kommentar

Publisert 28 mars 2017 | av

Slik blir boligen din attraktiv på visning


Jeg får veldig ofte spørsmål fra selgere om hva de kan gjøre for å gjøre boligen sin mer attraktiv. Mange tror at boligstyling er det eneste alternativet, men det er ofte ikke noe mer som skal til enn noen enkle grep du kan gjøre selv. Dette vil svært ofte lønne seg.

Å selge en bolig handler om å selge en opplevelse, og dermed er følelser og inntrykk veldig viktig. Så vil du oppnå best mulig pris på boligen, må du skape et godt inntrykk.

Er boligen et oppussingsobjekt, la den være det og markedsfør den som det. Mange er interessert i slike muligheter, og ofte kommer det mange på visning i håp om at de kan gjøre et kupp.

DaneDane Matanovic er eiendomsfullmektig i Eie Eiendomsmegling og fast gjestekommentator på Boligmani.no

Det kan være fornuftig å ta et kritisk blikk innvendig og utvendig og deretter sette opp en liste over feil og mangler som enkelt kan rettes opp. Er malingen slitt, kan det lønne seg å male. Og det som er svært viktig er å fullføre påbegynte prosjekter – halvferdig oppussing frister ikke.

Ytterdøra bør både gå knirkefritt og ta seg godt ut. Den er det første de som kommer på visning ser.

Videre er kjøkkenet viktig. Er det i grei stand, men fargerikt, puss det ned og mal det helt lyst. Skift eventuelt knotter og håndtak. En slik forandring gjør underverker. Spander også på en ny benkeplate hvis den gamle er stygg. Benkeplater gjør enormt mye for helhetsinntrykket.

Alle vinduer må pusses og kraner skal skinne.

Stuen bør framstå som lys og luftig. En enkel huskeregel kan være å vise så mye gulvareal som mulig. Fest løse ledninger, sett på lister som mangler, skru fast løse dørhåndtak osv.

En trang gang kan gjøres større ved å male den lys, henge opp et stort speil og fjerne klær.

Boligen bør rengjøres skikkelig. Ikke glem å rengjøre steder som kjøkkenviften, skapdører på kjøkkenet og hår i sluk.

Badet bør fremstå som rent. Det er viktigere enn at det er moderne. Det lønner seg ofte å erstatte ødelagte fliser og en sprukken vask. Har badet grunnleggende mangler om membran og ventilasjon, så gi beskjed om dette i egenerklæringen. Lekkasjer som greit kan repareres, bør fikses før visning. Fjern toalettsakene som står framme, og heng opp pene, rene håndklær.

Avslutningsvis er det viktig å sørge for at prikken over i-én er på plass: Tenn stearinlys, ha friske blomster i stuen og eventuelt et fat med frukt på kjøkkenbenk.

Skal du selge bolig? Her kan du sammenligne tilbud fra flere meglere!

Foto forsidebildeWikimedia Commons, Profilbilde: Eie Eiendomsmegling
Dette innlegget ble originalt publisert 02.08.15Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close