Kommentar

Publisert 8 juli 2016 | av

Skal toalettsetet stå oppe eller ligge nede?


«Det er jo like mye stress for meg å alltid måtte løfte opp toalettsetet, som det er for deg å legge det ned!»

…det er lov å prøve seg, når samboeren din maser for tjuetredje gang om hvor ekkelt det er at hun alltid må ta ned setet før det er hennes tur.

Kvinner er sikkert like lei av å mase om det, som menn er av å bli kjeftet på for det. Hvem som har rett bør imidlertid være en enkel sak å finne ut av, og dessuten er sjansen stor for at ingen av dere gjør ting «helt korrekt» på dette området.

Det er nemlig ikke toalettsetet diskusjonen burde handle om, men toalettlokket.

For moro skyld, la oss allikevel ta setet først:

Hvem har rett? Skal setet legges ned eller holdes oppe?

Noen menn melder seg rett og slett inn i «vi som sitter når vi tisser», og løser problemet slik. Dette er imidlertid ikke et alternativ for de fleste karer, siden det tydeligvis reduserer deres fornemmelse av å være mann. Da blir det lett å ty til dødfødte argumenter som at "det er like mye stress å ta toalettsetet opp etter dama, som det er å ta det ned etter mannen. "

Skal man diskutere på dette nivået blir regnestykket enkelt: 

Setet må flyttes oftere om mannen lar det stå oppe, enn om han er "flink" og legger det ned etter bruk. Bare se her:

Lar han setet stå oppe, må det flyttes i 3 av 4 tilfeller: Enten kvinnen skal «nummer 1», kvinnen skal «nummer 2», eller mannen skal «nummer 2». Kun om mannen skal nummer 1 har det vært mest effektivt å la setet stå oppe.

Legger han derimot setet nedvil det kun måtte flyttes i 1 av 4 tilfeller – når mannen skal nummer 1. Selv om han da må flytte det to ganger, både før og etter, blir det allikevel færre toalettsete-flyttinger totalt. 

Les også: Kvinner vasker fortsatt mer enn menn

Toalett med setet nedeDen gode gamle toalettsete-debatten har kanskje en løsning begge parter vil ha interesse av

En bedre løsningen på diskusjonen?

Selv om setet antageligvis er det som diskuteres mest, er det som nevnt innledningsvis det heldekkende lokket man burde ta hensyn til.

Siden det verken er mulig – eller ville gitt noen mening – å ta ned lokket uten å ta ned setet først, vil altså diskusjonen være død dersom man blir enig om å alltid legge ned selve lokket.

Hvorfor skal man gidde å ta ned lokket spør du? Se videoen nederst i saken, og kjøp deg en ny tannbørste.

Les også: 5 tips for å beholde vennskapet med samboerne

bakterier fra toalettet på tannbørste

Det viser seg nemlig at de spennende bakteriene i toalettskålen blir spredd langt ut i rommet i det du trekker ned, og legger seg pent til på tannbørster, håndklær og andre egnede landingsplasser. Den åpenbare og effektive løsningen blir da å legge ned lokket før du trekker ned, hvilket samtidig dreper toalettsete-diskusjonen.

Les også: Gutta er de nye vaskekjerringene


   

 Tags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close