Megleren Megleren

Publisert 27 mars 2015 | av

Arvebransjen


Megleren er en profilert Oslo-basert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte tilværelse som megler. 


Å jobbe i eiendomsbransjen kan by på store gleder, dype sorger og enorm fortvilelse.

Jeg er velsignet med å være bekjent med en mengde personer som arbeider i ”arvebransjen”. Denne ”arvebransjen” er ulik alt annet av yrker og bransjer jeg kjenner til. Prinsipper er skrevet i sten, ingenting er bra nok og alt kan kjøpes for penger. Etter en hyggelig sommerfest med flere av de overnevnte gutta, så kontakter den største gullkalven meg og ber om hjelp til å finne ny bolig på Oslos beste vestkant.

Budsjettet var bunnløst. Kravene var skyhøye. Viktigst var at ingen andre boliger i nabolaget var fetere (les: dyrere). Med stor entusiasme ble oppdragsskjema signert. Lister med preferanser ble utarbeidet, og potensielle adresser ble kartlagt. Det aller feteste søksoppdraget var endelig i gang!

For hva skaffer man vel en guttepjokk som har reist jorden rundt, sett verdens syv underverk og spist på de fleste stjernerestauranter. Selv om Oslo vest bugner av attraktive objekter, kan det noen ganger bli vanskelig å oppdrive de virkelig fete objektene til et ungt og privilegert sinn.

Hva er du EGENTLIG ønsker deg, hvis penger ikke er et issue? Hva utgjør et virkelig flott og eksklusivt hjem? Pris? Beliggenhet? Tilhørighet?

Man tror kanskje at kjøpere med mer enn nok penger er i stand til å bestemme seg for hva de vil ha. Dessverre er realiteten noe annet. Når budsjettet er ubegrenset, kan det også bety at krav og  forventningene blir deretter. Det er ikke lett å forvalte gamle penger korrekt. Dette er penger tidligere generasjoner har jobbet og svettet for. Det forplikter når denne formuen skal investeres, brukes og rettferdiggjøres.

Det har gått 2,5 år siden og vi har fremdeles ikke funnet klientens nye bolig. Prosessen føles tyngre og tyngre for hver visning. Mulig provisjonen en gang i fremtiden blir fet, men jaggu har jeg da fortjent hver eneste krone.

To be continued


Du finner hele Megleren-serien her. 

Enkelte tidspunkter, steder, navn, kjønn og andre detaljer og karaktertrekk kan være endret på for å beholde anonymiteten til Megleren, og personene rundt han.Tags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close