Megleren Megleren

Publisert 13 mars 2015 | av

En dårlig forhandlingsposisjon


Megleren er en profilert Oslo-basert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte virkelighet som megler. 


Det har vært et mareritt å forhandle frem en sammenslåing av flere enheter på Tjuvholmen. En kombinasjon av mange parter, behov for diskresjon, eiere med manglende folkeskikk og en dårlig forhandlingsposisjon gjør det mildt sagt utfordrende. Alternativet er selvsagt å bare kjøpe én stor enhet, men jeg har rimelig god oversikt over enhetene innenfor klientenes budsjett, og ingenting har foreløpig matchet deres kriterier.

Klientene mine vet at dette er et utfordrende oppdrag, men jeg vil gjerne vise at jeg kan dra det i havn. Den ene av de to jobber selv i bransjen og kan fort bli en svært god kunde. Han har både en stor portefølje med eiendom og mange kontakter i bransjen. Jeg tok en sjanse og vil meget gjerne innfri det jeg la opp til i innsalget.


Når det gjelder Norges dyreste bolig, går ting fremover. Mye raskere enn jeg hadde sett for meg, faktisk. Jeg sendte  nylig over en rapport til selskapet i London. Uansett hvor mye jeg liker tanken på å smadre alle gamle salgsrekorder, så er det å skulle utvikle Norges dyreste bolig på spekk ekstremt risikabelt. Det finnes ikke mange kjøpere til boliger i 100-150-millioners-sjiktet. Og skal man doble denne summen snakker vi om en særdeles liten kjøpegruppe.

For å oppsummere har jeg gått langt i å fraråde dem et slikt prosjekt, og heller spre risiko over flere prosjekter, over flere år. Russerne i London liker rekorder, men jeg har kommet forholdsvis godt på vei med å overtale dem om at de enkelt kan ta den posisjonen de ønsker her i Norge selv om de nedjusterer ambisjonene noe. – Så langt har vi ingen utviklere som har et sterkt nok brand innen super-prime-segmentet.

Selv ville jeg kanskje gått for en sammenslåing av et par fine townhouses på Frogner, et spektakulært nybygg på en stor tomt litt utenfor sentrum, og kanskje en tilbake-konvertering av en de staselige ambassadene nede på Skillebekk/Skarpsno.


Nysgjerrig på å lese mer om oppdraget om Norges dyreste bolig? Les dette innlegget, og få med deg hele Megleren-serien her. 

Megleren er en Oslobasert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte virkelighet som megler. 

Enkelte tidspunkter, steder, navn, kjønn og andre detaljer og karaktertrekk kan være endret på for å beholde anonymiteten til Megleren, og personene rundt han.Tags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close