Megleren Megleren

Publisert 20 mars 2015 | av

Fete biler, fest og moro


Megleren er en profilert Oslo-basert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte tilværelse som megler. 


Jeg tok et møte med en eiendomsutvikler her om dagen. To unge karer som pusser opp og flipper boliger. De har tjent gode penger i et godt marked med mye medvind, finansiert av pappa. I stedet for å gire ned på gjelden har gevinstene gått til fete biler, fest og moro.

Risikoviljen har steget i takt med suksessen og antall hestekrefter under panseret. Godt hjulpet av en investor (far igjen?) som tydeligvis også har korttidsminne, evt. bare for mye penger og dårlig samvittighet. Gutta er flinke, men ikke særlig erfarne. De fleste kan gå i pluss så lenge markedet også gjør det.

Selvtilliten er på topp mens vi sitter inne på Theatercafeen og ser på neste prosjekt på iPaden. Et slideshow bestående av høye tall og fete inspirasjons-bilder. Magefølelsen sier at tallene er alt for optimistiske. Kostnadene er for lave, og forventet meterpriser forutsetter 2 år med kraftig prisvekst. Det er mulig, men høy risiko involvert. Samtidig vet jeg at prosjektet går sin gang uansett, og virker jeg negativ går oppdraget til en annen megler.

Parkeringsvakten som står på utsiden av vindusbordet vårt og skriver ut en gul lapp til hver av dem fremprovoserte kun et glis og en nonchalant skulderbevegelse.

Jeg biter tennene sammen og ler høflig av Snapchat'ene deres. 


Du finner hele Megleren-serien her. 

Megleren er en Oslobasert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte virkelighet som megler. 

Enkelte tidspunkter, steder, navn, kjønn og andre detaljer og karaktertrekk kan være endret på for å beholde anonymiteten til Megleren, og personene rundt han.Tags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close