Megleren Megleren

Publisert 1 mai 2015 | av

Honorar og provisjon


Megleren er en profilert Oslo-basert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte tilværelse som megler. 


En profilert vestkantmegler jeg en gang brukte sa til meg; "hvis jeg bryr meg om min egen lommebok, bryr jeg meg om din også"

Etter at jeg hadde hatt tre-fire meglere på besøk på en uforpliktende og gratis boligprat stod jeg igjen med to stykker jeg virkelig hadde troen på.

Den ene var ung, full av pågangsmot, ruterkort og de siste salgene i nabolaget. Den andre var en gammel ringrev med sølvmanke, nypolert bil og LV-sko. Jyplingen skulle ha ca. 70.000,- for jobben inklusiv gratis annonsering i FA og DM i hele nabolaget. Sølvreven skulle ha 200.000 i provisjon + diverse utlegg, visninger og annonsering. Alt tydet på at Jyplingen skulle få nok et salg i Trosterudveien – Oslos absolutt beste vestkant! Etter å ha sammenlignet tilbudene så var valget enkelt… 

DN intervjuet denne uken flere profilerte meglere som mener mange tar for lite betalt i provisjon. Jeg må si meg enig. Hvis det viktigste for megleren er å få oppdraget, selv om betalingen blir knapper og glansbilder, da har du allerede tapt… Hvor mye er du villig til å strekke deg for selger og oppdragsgiver hvis motivasjonen din ikke er å tjene penger?  Hverken til de  eller deg  selv. Hvor dyktig er du hvis du må lure inn et oppdragsskjema med provisjoner nærmere noen skarve  promille enn prosenter?

Ikke bare ødelegger du for bransjen din, men også for deg selv. Mest sannsynlig vil dine fremtidige kunder velge deg for at du er billig, ikke fordi du oppnår høye salgspriser, fornøyde kunder eller er best likt. Billigmeglere får kiipe kunder. Akkurat det ryktet er fryktelig vanskelig å kvitte seg med. Dersom dette er det ditt eneste kort, så skjønner jeg at du må ty til det for å få oppdrag. Hvis du ikke har skills, teft og baller nok til å konkurrere mot oss andre, så foreslår jeg heller at du ringer 46 41 00 00 og ber om refunderte studiepenger.

Innfri studielånet og ta deg jobb på Kiwi. Folk som handler der er visstnok opptatt av å spare. Både på kvalitet og integritet.

God 1. mai folkens!


Du finner hele Megleren-serien her. 

Enkelte tidspunkter, steder, navn, kjønn og andre detaljer og karaktertrekk kan være endret på for å beholde anonymiteten til Megleren, og personene rundt han.Tags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close