Megleren Megleren

Publisert 10 april 2015 | av

Megler eller saksbehandler?


Megleren er en profilert Oslo-basert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte tilværelse som megler. 


Tilgjengelighet er en dyd. I særdeleshet når du er familiefar i eiendomsmeglerbransjen. En megler som leverer ”varene” jobber gjerne 6 dager eller mer i uken, og ofte flere svært sene kvelder.  

Med SUVen pakket til randen og utålmodige og grinete unger i baksetet, er det ikke lett å være like imøtekommende når oppdragsgiverne ringer med tusen spørsmål.

Meglerfruen er sint og det siste du ønsker er at bluetooth-en skal koble inn. Tingen er at når summene er høye og nervene står i spenn, så må du være der for dine nærmeste. Det vil i dette tilfellet si: kunden.

Kjensgjerningen er at når kunden har fri og selv har tid til å diskutere med sin familie, så kommer ofte den store usikkerheten inn. Da er det viktig å kunne ringe megleren sin for å roe nervene. Ofte har megleren også tatt kvelden. Kanskje til og med i følge med et godt glass Barolo, med et halvt øye på påskekrimmen. For den hengivende megler er dette selvsagt ingen hindring.

Når nøden er størst og spørsmålene viktigst, må man virkelig trå til for å levere. Det kan jo være spørsmål om nye henvendelser, mulige kjøpere eller potensielle bud.

Å være tilgjengelig døgnet rundt kan være utslagsutgivende på nok et godt salg. Kanskje er det her du som megler kan skille deg ut. Har man tatt på seg en jobb og innledet et forhold til et prosjekt- så må man levere. Påskeferie eller ei! Hemmeligheten er: dra ikke så langt til fjells at mobildekningen skurrer!

Skal provisjoner dras i land og nye relasjoner dyrkes, så får fruen i huset bare frese, glefse og bite videre.  Det går raskt over når lønningen tikker inn på konto.


Du finner hele Megleren-serien her. 

Enkelte tidspunkter, steder, navn, kjønn og andre detaljer og karaktertrekk kan være endret på for å beholde anonymiteten til Megleren, og personene rundt han.Tags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close