Megleren Meglerassistent

Publisert 9 oktober 2015 | av

De usynlige personene i meglerbransjen


I bransjen vår finnes det mange stjerner, konger, dronninger og hverdagshelter. Byens seniormeglere, kjendismeglere, champismeglere og cowboymeglere har alle flere ting til felles:

De selger boliger som varmt hvetebrød, feriene er lange og eksklusive, avisoppslagene er store og mange samt at de har alltid én eller to personer ett skritt bak seg, uansett hva de foretar seg.

Meglerassistent – veien til evig, selvstendig lykke eller kun drittarbeid?

Denne ukens blogginnlegg er dedikert til de usynlige hjernene i bransjen – assistentene som tar seg av all drittjobben og som sørger for at stjernene kan sole seg i avisen, tv-ruten eller i debattforaene.

Nå er jo flere av disse langt i fra "usynlige", og mange har for lengst skaffet seg et etablert navn i bransjen, men de fortjener allikevel noen ord.

Les også: "Meglerens" syn på debatten om meglerhonorarer og provisjon

Det er sikkert flere assistenter som fortjener å bli nevnt, men vi starter med et knippe av de som kanskje har mest å holde styr på i denne byen:
 

Sara Trier, assistenten til Terje Tinholt

Frøken Trier er en maskin nesten på lik linje med Mr. Tinholt. Om noen skulle være i tvil – bak enhver mann står det et ordentlig kvinnfolk!

En drømmeassistent som kjenner sin plass og som svært mange i bransjen burde se opp til. Bjeffer skikkelig når det skal bjeffes, roser når det trengs og gir deg en bamsekos når du gråter.

Herlig frøken som har bidratt til at sjefen i Nordvik & Partners (T. Tinholt) har omsatt mest siden kjeden ble etablert.
 

Sanna Damhaug, assistenten til Nils Nordvik

Bransjens ubestridte kjendisassistent – på godt og vondt.
Å kontrollere, unnskylde og rydde opp etter selveste Nils Nordvik krever både energi, kløkt og intelligens.

Dette har hun gjort med varierende hell de siste årene. Etter å ha bistått Nordvik med flere av landets flotteste boligsalg så ser det ut som om fokuset er endret litt. Salgsrekorder og prestisje oppdrag er skiftet med høye heler, korte skjørt, sminkerom og franske vingårder.

Det ser virkelig ut som om damen har tenkt å ta steget ut i offentligheten.

Etter x-antall intervju, tv-reportasjer og realityshow så antar jeg at hun er selvskreven når programlederjobben for neste års Paradis Hotell skal utlyses.

Til syvende og sist vil nok Sanna forbli bare en assistent.
 

Bård Strengehagen, assistenten til Odd Kalsnes

Bak myten og legenden Odd Kalsnes så er det selvsagt også en assistent.

Bård Strengehagen har i alle år håndtert finn.no annonser, klagesaker, skilsmisser og rettsaker med relativt stø hånd. Bård er den introverte assistenten som overhodet ikke trives i rampelyset. Han gjør jobben sin til gangs og er fornøyd med det.

Odd og Bård er vel det nærmeste vi kommer et reelt ekteskap blant megler og assistent i denne bransjen. Den dagen de to går fra hverandre så vil bruddet bli både stygt og ubehagelig. La oss alle be om at vi slipper den offentlige skittentøysvasken.

Odd & Bård er vel det teamet som har stått for de fleste og dyreste transaksjonene i denne byen og mye av fortjenesten kan nok helt klart tilskrives Strengehagen med hans pågangsmot og serviceinstilling.

Om noen år er Kalsnes pensjonist – vil Strengehagen da overta tronen som byens Champismegler?

Les også: Når de gode gamle gutta til slutt bare er gamle…
 

Helga Nässelquist – assistenten til Anders Langtind og Henrik A. Berg

Nässelquist seiler virkelig opp som prinsessen av Ullevål!
Meglerakrobaten Langtind sliter ut assistenter like fort som vanlig dødelige skifter sokker.

Nässelquist er kanskje den som har holdt ut lengst og som ser ut til å kunne holde Mr. Langtind litt i ørene. Også dette teamet er bitt av TV-basillen. Langtind velger selvsagt statskanalen NRK når han skal briljere med sine markedskunnskaper i USA. Helga velger smart å holde seg i bakgrunnen mens Langtind deler ut klemmer til alle han møter på sin vei.

Jeg tipper at hun vil være en av de virkelig store meglerne om noen år – hun må bare ville det selv først! Gleder meg til fortsettelsen!

Les også: Misunnelsen er sterkere enn kjønnsdriften – også i denne bransjen
 

Det som skiller denne gjengen fra de andre newbiene i bransjen er at de har forstått viktigheten av å jobbe seg til respekt og suksess. Å jobbe for og med de aller beste er den beste skolen en kan gå.

Jeg gleder meg til både nye episoder av Paradise Hotel, Lukket visning og ikke minst å følge med på at de fleste av disse assistentene vil stige frem fra skyggen og bli de nye meglerstjernene i Osloby! 

Les også: Megleren er sint – Når kunden vet bedre enn megleren, stylisten og takstmannenTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close