Megleren Megleren

Publisert 22 mai 2015 | av

Misunnelsen er sterkere enn kjønnsdriften også i denne bransjen


Megleren er en profilert Oslo-basert eiendomsmegler. Her på Boligmani.no har han sin egen ukentlige spalte hvor han anonymt forteller om sin uredigerte tilværelse som megler. 


I meglerbransjen så har det alltid vært en liten gruppe meglere som blir sett på som ”adelen”. Noen abdiserer naturlig, andre tiltrer i gruppen etter overbevisende innsats. Disse personene er ofte i media, selger flest boliger, omsetter de dyreste eiendommene og oppnår ofte de høyeste provisjonene.

De gutta som aldri kommer opp på øverste nivå er de som jobber 9 til 4 og er mer opptatt av å fortelle hvor ubrukelig de gode gutta er, enn hvordan de selv skal bli bedre.

Se på suksesshistorien til EONY og Hans Houeland. Hvor mange harselerte ikke med pornokarrierer, golfkarrierer, manglende salgserfaringer og totalt mislykkede rekrutteringsmetoder. Hele bransjen konkluderte med at dette var kortvarig lykke, og noe som vil synke brutalt og raskt.

Hva med Odd Kalsnes? Mannen er jo en legende! Hvem har solgt flere dyre boligen enn denne mannen? Hvem har flest rekorder? Hvem har de beste kontaktene? Hele bransjen er raskt ute med å påpeke, stadfeste og konkludere med hvor stor kjeltring Mr. Kalsnes er. Dette skjer hver gang, uansett og alltid når fyren har et rekordsalg, et premiumoppdrag eller har kjøpt seg ny bil.

Hva med selveste Miguel SørholtFlyvertinnen med ”S” i muntlig og et salgstalent helt utenom det vanlige? Det har vært skrevet side opp og side ned om selveste Mr. PRIVATmegleren og hans kamp vs Grethe Meier og Nordea Bank. Mye godt, men også til dels svært mye ufint.

Jeg kan fortsette leeeenge… 
Anders Langtind sin kamp mot Estatia, Krogsveen, osv.
André Aubert – medhjelperen som ”selger” mer en de aller fleste ordentlig meglerne
Øyvind Olstad – mannen som benytter enhver anledning til å vise seg frem på TV, avis og radio.
Jan Erik Sloreby sin funksjon i meglerbransjen.. kjeltring eller skurk?

Fellesnevneren for disse gutta er at de mest sannsynlig gjør en bedre jobb, tjener mer og er lykkeligere en de aller fleste i denne bransjen!

De kollegaene som skaper denne misunnelsen, lager disse ryktene og sørger for at det er ”krig” i bransjen gjør dette for å dekke over sin egen udugelighet!

Et gammel teori er ”sørg hele tiden for at det alltid er noen som er mindre populær en deg selv”  Denne teorien er det mange i bransjen som lever etter.

Mitt råd til ryktebørsen, sladrekjærringene og døgeniktene er:

Fei for egen dør. Sørg for egne oppdrag. Tjen egne penger.


Du finner hele Megleren-serien her. 

Enkelte tidspunkter, steder, navn, kjønn og andre detaljer og karaktertrekk kan være endret på for å beholde anonymiteten til Megleren, og personene rundt han.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close