Megleren Meglerassistent

Publisert 12 juni 2015 | av

Rekruttering – et nødvendig onde


Rekruttering i meglerbransjen er svært vanlig. Alle vil ansette de beste meglerne. Alle skal åpne nye kontor. Alle skal bli best. Alle vil omsette mest – koste hva det koste vil.

Noen av meglerfirmaene benytter seg av store og seriøse rekrutteringsbyråer, noen bruker nyetablerte, useriøse og fjåsete byråer, mens de rutinerte stoler på egne ferdigheter, omdømme og referanser.

Det er stands på BI. Foredrag holdes. Det inviteres til fester. Det spises middager. Alt dette for å kurtisere den nye vinen i meglerbransjen.

Les også: Når kunden vet bedre enn megleren, stylisten og takstmannen…

Aldri har det vært mer populært å bli eiendomsmegler. Aldri har det vært så mange ubrukelige jyplinger. Aldri har det blitt brukt så mye penger.

Den nye vinen kan deles inn i forskjellige kategorier;

– Drømmeren – Smågutter som forventer "sign-on-fee" , de høyeste lønningene og de feteste betingelsene.

– OljeBarna – Kidsa som tror at alt kommer av seg selv – arbeidsinnsatsen står overhodet ikke overens med hva som forventes av lønn og frynsegoder.

– BarbieDolls – Selvforklarende.  Platinablonde realitystjerner som bare mååå selge de mest siiiinsyke  husene

– Kjendismeglerene – unge, gamle, kjente og ukjente nek som har trykket trynet sitt inn i TV-ruta di.

De gamle gutta er stort sett urokkelige, men det er alltid unntak fra regelen:

Thorbjørn Ek flyttet på seg, men det var vel strengt tatt ikke helt frivillig..

Jan Fredrik Bonde flyttet på seg. Vil han flytte seg igjen?

Odd Kalsnes kan sikkert kjøpes, men ingen tar seg råd.

Gutta i S&J vil så gjerne, men risikerer økonomisk uføre ved kontraktsbrudd.

Mr. Langtind sine veier er uransakelige – vil det neste bli Langtind&Co, vil Krogsveen forsøke seg igjen, eller vil han starte opp nok en Privatmegleren butikk?

Les også: Misunnelsen er sterkere enn kjønnsdriften også i denne bransjen

Bankenes inntreden i meglerbransjen har gitt tilgang til mye frisk kapital. Mye av denne kapitalen brukes til å ansatte de beste rekrutteringsbyråene. Vil dette igjen medføre at den store storleken virkelig setter i gang?

Med den store stolleken så mener jeg at hele kontor bytter brand.

Nordvik & Partners har virkelig fått fart på skuta etter at Robert Fauske satte spinnakeren. Her har det blitt åpnet opp kontorer over en lav sko og flere vil det garantert komme. Et sylskarpt brand på vei til å bli svært utvannet? Hr. Fauske tjente vel noen kroner på forrige runde – kun spørsmål om tid før denne butikken blir solgt også.

Privatmegleren er selvsagt også Robert Fauskes verk. Det er knapt en fjortarm som ikke har en Privatmegler. Bunnsolid.

Sem & Johnsen – Disse gutta må vel på nye jaktmarker for å utvide. Ryktene sier at de beste gutta i Bærum er hanket inn, bakbundet og beordret bak en pult. Snakk om rekyl…

iHus – Østkantmegleren som har mistet noen folk og noen kontorer. Er regimet til Reiakvam i ferd med å slå sprekker?  Vil de klare å reise seg, eller vil de gå med i dragsuget av de store kjedene til slutt?

Eie – Markedsandelen som de selv sender ut, sier at de har høyest markedsandeler over hele linja. Men hvem kjenner egentlig noen som har benyttet seg av en Eie-megler?

Eklund Oslo New York – Spennende å se hva disse vil finne på. Selveste Hans Houeland søker etter den rette megleren på Facebook. Synd de sendte Frk. Kumsing på dør – hun lurte nesten meg.

Jeg ønsker å tro at denne bransjen er akkurat som andre, men egentlig så spiller vi i en liga helt for oss selv.

Vi er "The Untouchables".
 


Du finner hele Megleren-serien her. 

Enkelte tidspunkter, steder, navn, kjønn og andre detaljer og karaktertrekk kan være endret på for å beholde anonymiteten til Megleren, og personene rundt han.Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close