Aktuelt

Publisert 13 mars 2014 | av

Mobilen er din nye husnøkkel – se video!


Boligen fylles av stadig mer teknologi. Snart kan du legge bort husnøkkelen. Bruk heller mobilen. En plastboks du setter over låsen kan åpne og lukke døra for deg via trådløst nett.

lockitron-installationDen hvite halvsirkelen settes fast bak selve låsehendelen. Så klikkes den blågrønne boksen på plass over låsen, og døra er klar for å åpnes via internett, sms eller som vanlig.

Lås opp døra til boligen fra jobb
Det finnes dyre låser som kan styres via nett, men denne lille boksen kan monteres på de aller fleste inngangsdører, for de som gjerne vil slutte å tenke på husnøkkelen. Venter du besøk, men sitter fast i et møte på jobb? Du kan åpne døra for gjestene med en sms. Kommer noen på besøk for en helg? Legg til telefonen deres i nøkkelsystemet. Slik kan de bruke sin egen mobil som nøkkel når de måtte ønske. Hver gang noen åpner døra til din bolig, kan du få en tekstmelding. Systemet kan til og med stilles inn slik at du får beskjed når noen banker på.

comboFerdigmontert boks, og appen som kan ta over husnøkkelens jobb.

Se også: Minileilighet som har alt!

Liten boks gir avansert lås
Systemet monteres ved at du setter en liten skive mellom innsiden av inngangsdøra og selve låsehendelen. Så klipses «boksen» fast til skiva. Lockitron-boksen er altså en mekanisk innretning som rett og slett kan åpne eller lukke en dør ved å vri på dørlåsen. Den store nyvinningen er at den utløses via sms eller trådløst nett. Dermed kan du fjernstyre inngangsdøra fra hele verden.

door-knockFå melding til og med når noen banker på.

Hvis du mister mobilen, kan du skifte passord på systemet, i stedet for å bytte lås. Men det kan lønne seg å ha en reservernøkkel utenfor boligen. For hvis strømmen går, for eksempel, vil jo ikke systemet kunne låse opp for deg. Og hva hvis du går ut uten å ha ladet opp mobilen? Uansett,  det er liten tvil om at denne oppfinnelsen gir mange muligheter. Den koster 179 USD og fås i fire farger.

Se video her:

)

Se også: Svensk oppfinnelse: Enebolig på to dager

Foto: Lockitron.comTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close