Aktuelt

Publisert 26 januar 2014 | av

Prisen på verdens dyreste leilighet er klar: Nå skal den selges


… Og prisen blir langt høyere enn tidligere antatt.

Monaco er kjent for sine velstående innbyggere, gunstige skatteregime og skyhøye boligpriser. Sistnevnte er blant de høyeste i verden.

Etter et mangeårig forbud mot å oppføre skyskrapere i det lille fyrstedømmet, ble det i 2008 gitt tillatelse til å føre opp et nytt høyhus, et bygg som ville bli Monacos høyeste og mest eksklusive bygning.

Les også: Dette gjør de fleste UNGE feil i boligjakten

Verdens dyreste leilighet Her har utbygger dokumentert utviklingen underveis.

Byggingen ble igangsatt i 2009 og skyskraperen ferdigstilles i disse dager.

Det overdådige byggverket har fått navnet Tour Odéon og inneholder 73 boliger i tillegg til butikker og kontorlokaler nederst i bygget. Kronen på verket er Penthouse-leiligheten som strekker seg over de fem øverste etasjene. Boligen blir på vanvittige 3.300 kvadratmeter, i tillegg til store terrasser, et digert svømmebasseng og en vannsklie direkte fra leiligheten (se øverste bilde).

Les også: Skrur opp prisen på verdens dyreste enebolig

verdens dyreste leililighet Og slik skal det se ut når bygget snart står klart.

Prisrekord

Det har versert mange rykter og mye hemmelighold rundt den enorme toppleiligheten. Det har tidligere blitt spekulert i en pris på 300 millioner euro, det vil si ca. 2,6 milliarder etter dagens kurs. Nå melder imidlertid en rekke nettsteder at prisforlangende for boligen skal være langt over dette, nemlig på godt over 3 milliarder norske kroner! 3.063.750.000 for å være helt nøyaktig.

Toppleilighetene som er så godt som ferdigstilt skal nå selges. Monaco har tidligere vært svært suksessfulle med å tiltrekke seg milliardærer, men det gjenstår å se om noen er villig til å bla opp en sum som vil knuse alle rekorder hva gjelder leilighetskjøp. Den gamle rekorden ble også gjort i Monaco, den gang gikk leiligheten på 1.600 kvadratmeter på litt under 2 milliarder. Toppleiligheten i Tour Odéon vil dermed knuse rekorden og bli verdens dyreste leilighet med svært god margin.

Les også: Ville du overvintret her?

verdens dyreste leilighetInteriøret har en rimelig overdådig profil. Satser de på kjøpere fra Asia og olje-rike land i Midtøsten?

Det skal følge med privatsjåfør og hushjelp, men vi antar at kostanden for dette ligger i de løpende fellesutgiftene og ikke i kjøpesummen. 

Foreløpig har ikke fotografier fra det endelige resultatet lekket ut i media, så inntil videre får vi nøye oss med de data-genererte skissene fra utbygger, og fra The Pinnacle List. Hos sistnevnte kan du for øvrig se flere bilder av prosjektet.

Okay, dette er nok utenfor budsjettet til de aller fleste. Vil du få et lite forsprang og komme deg inn på boligmarkedet, kan du starte med å lese hvilken feil de fleste unge gjør i boligjakten.

Verdens dyreste leilighetSelvsagt finnes det et spa…

Tidligere i sommer skrev vi om en annen bolig med en helt hinsides prislapp. Her er det snakk om et palass i London. Også her har prislappen blitt oppjustert, og har bikket 3 milliarder. Har du tre milliarder å bruke på bolig, må du altså velge bare én…

Les også: Skrur opp prisen på verdens dyreste bolig

verdens dyreste leilighetHer er stuen fra en av de "mindre" leilighetene.

Foto: Promo-materiale fra utbygger og The Pinnacle List

Les også: Verdens dyreste bolig ligger i verdens verste slumTags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close