Aktuelt oppussingsbloggen fabrikkleilighet

Publisert 23 mai 2017 | av

Takstmenn advarer mot visningsfeller på vårslipp


Over 400 000 skal på visning denne våren

Denne våren har hundretusenvis av nordmenn planlagt å gå på visning. Nå advarer Norges Takseringsforbund (NTF) mot visningsfeller som kan koste titusener av kroner.

Dette melder Norges Takseringsfobrund i en pressemelding denne uken.

En ny undersøkelse utført av YouGov for NTF viser at forsommeren er en særdeles travel visningstid, med mer enn 400 000 nordmenn som planlegger å gå på visninger over hele landet. Nå mener takstmennene det er på tide å rope et varsku, for det er nemlig ikke måte på hvilke triks enkelte tyr til for å skjule mangler på boligen de skal selge.

Les også: Slik går du på visning!

Ekstremt press

– Når markedet er så hett som det er akkurat nå, er det spesielt viktig at kjøpere vet hva de skal se etter av eventuelle mangler og feil når de går på visning, sier administrerende direktør i NTF, Are Andenæs Huser.

I et så hektisk boligmarked er det svært mange selgere som styler boligen for at den skal skille seg ut. Samtidig er de som skal kjøpe klar over det ekstreme presset fra andre interesserte.

Maler over fuktskader

– Da er det fort gjort å bli blendet av en strøkent stylet leilighet, mens du også stresses til å ta en avgjørelse veldig raskt når en gjeng andre interesserte kjøpere puster deg i nakken, advarer NTF-takstmann Ottar M. Skare.

– Nystekte vafler og duftlys kan være en smart måte å gjøre boligen attraktiv på, men det kan også brukes til å dekke over den lett gjenkjennelige lukten av fukt, sier Skare, som mener det heller ikke er uvanlig at folk maler over fuktskjolder på veggene eller prøver å skjule skader på tregulv eller tepper med en velplassert potteplante.

Les også: Husk finansieringsbevis før du går på visning!

Sjekkliste som sparer deg titusener

Takstmennene går nå ut og advarer om at det å ta en forhastet avgjørelse fort kan koste titusenvis av kroner.

– Fuktskader er det vanligste problemet som kan bli svært dyrt å utbedre, men det er også et av de enkleste å oppdage på visning, sier Ottar M. Skare.

Han understreker hvor viktig det er å sette seg skikkelig godt inn i rapporten fra takstmannen. NTF har også laget en enkel og oversiktlig sjekkliste for alle som skal på visning. Listen finner du HER.

– Hvis du kommer på visning med disse i arsenalet, er du godt sikret mot et kostbart bomkjøp, sier Skare.

Les også: Slik blir boligen din attraktiv på visning

FOTO: Illustrasjonsbilde fra Oppussingsbloggen


SAMMENLIGN FORBRUKSLÅN         SAMMENLIGN KREDITTKORT


 Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close