Utlandet

Publisert 4 september 2014 | av

Nå kan du kjøpe verdens beste utsikt


Det var en gang det å bo i høyden ble sett ned på. Overklassen i New York plasserte sine hushjelper, barnepassere, butlere og sjåfører i små rom på loftene rundt omkring i storbyen. 

Da Mediemogulen Condé Montrose Nast kjøpte de to øverste etasjene av et leilighetsbygg på Park Avenue på 1920-tallet, og bygde det om til en bolig som manglet sidestykke på sin tid, endret han trenden for alltid. 

Mon tro hva han ville sagt om siste tilskudd i det store kappløpet om å bygge størst, høyest og mest luksuriøst på Manhattan.

Les også: Om rekordkjøpet: Mange vil kanskje si at dette er galskap

spise utsiktOK: Det med "verdens beste utsikt" er kanskje subjektivt. Men skal være rimelig bortskjemt for å ha noe å utsette på denne utsikten.

Les også: Egen kokk og butler er inkludert i leien. Tør du gjette prisen?

432 Park Avenue

Silhuetten av New York er nesten like kjent som byen i seg selv. Og nå holder den på å forandres. Igjen. Siste tilskudd i høye og slanke bygg vil være vanskelig å ikke legge merke til når dette bygget står klart i 2015. Hvis man ikke regner med spiret på toppen av One World Trade Center, blir 432 Park Avenue det høyeste bygget på Manhattan, og en av de høyeste boligblokkene i verden. 426 meter høyt vil skyskraperen bli ved ferdigstillelse. 

Les også: Boligprisene i New York overgår det meste – se fjorårets 10 dyreste

bad

Leilighetsprisene varierer fra en "studio" til ca. 15 millioner norske kroner til godt over en halv milliard (!!) for toppleiligheten.

Det 96 etasjer høye bygget huser i tillegg til 126 leiligheter også treningssenter, spa, kino, konferanserom, spillrom, pianobar og restaurant. Alt for de heldige beboerne. Så hvis du håpet at felleskostnadene skulle holdes til et minimum når inngangsbilletten er så høy, så må du nok tro om igjen. 

Les også: Dette blir verdens desidert høyeste skyskraper

kjøkken 2

Les også: En skikkelig uskikkelig leilighet

Tomten så relativt beskjeden ut før byggestart:

new york luksus

Nå har man kommet halvveis, litt over 200 meter over bakken. Til sammenligning er Radisson Blu Plaza Hotel, bedre kjent som Oslo Plaza, 117 meter høy.

nåOm ett år skal bygget ferdigstilles. 

new york

Her er den legendariske New York Skyline i kveldsantrekket. Det skal godt gjøres å ikke legge merke til 432 Park Avenue.

new york skyline

Hva synes du? 

Les også: Et moderne drømmepalass

Alle bilder: 432 Park AvenueTags: , , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close