Utlandet mangogård-hus-1

Publisert 5 april 2015 | av

Organisk mangohus til 50.000 kr!


På en organisk mangogård i det nord-østlige Thailand har Steve Areen bygd dette huset til 50.000 kr.  For å gjøre historien enda mer utrolig, ble hele huset bygd av kun 3 personer på under 6 uker.

Mangohus

Steve fikk god hjelp av sin gode venn, Hajjar Gibra, og hans svigersønn Tao, til å bygge huset.  Hajjar er også eier av mangogården hvor Steve har bygd dette huset, mens Tao har bakgrunn som murer.

Prisen på kun 50.000 kr er lav selv til Thailand å være.  Mye av grunnen er takket være Hajjar som har utviklet en metode for å komprimere jord for å bygge hus.  Hajjar håper denne teknikken kan komme til nytte for å bygge andre effektive hus i fremtiden.

LES OGSÅ: Magiske hus – se topp 10 her!

mangohus-1

SE OGSÅ: Eventyrhus til 30.000 kr!

Fotografen og musikeren Steve Areen fant sitt drømmested i  Thailand, og bestemte seg for å gjøre det til s.  Det har han aldri angret på.

mangohus-2

Den lille dammen foran huset er fylt med lokale småfisk.  De er kun til pynt, selv er Steve vegetarianer – og er selvsagt meget glad i mango.

mangohus-3

mangohus-4Interiøret inne i huset er gjennomgådende minimalistisk og smakfult.

mangohus-5Arbeidet på huset ble utført for meste meste av Steve selv, samt Tao (avbildet under).  Selv hadde Steve ingen tidligere erfaring med å bygge hus, men sier at det mest handlet om "common sense".

mangohus-6

Skallet til huset sto ferdig ettter ca. 4 uker. Da var mesteparten av det harde fysiske arbeidet gjort, men det gjensto enda mye inne i huset.mangohus-7En tydelig stolt Steve poserer på toppen av mangohuset.

mangohus-8

Mangohus: Utsikten fra toppen av huset er upåklagelig. Steve sier selv at han gjerne tar en kopp te om kvelden mens han ser på solnedgangen.

mangohus-9

Vet du om noen spesielle hus eller boliger? Tips gjerne Boligmani!

Se video fra Steve sitt hus her:

Foto: Steve AreenTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close