Utlandet rare-bygg-4

Publisert 22 august 2015 | av

Rare bygg: Bo i en veske, vaskemaskin eller tekanne


Rare bygg? Det finnes de som bor i hus formet som sko, vesker eller tekanner. Selv om de fleste boliger ser ut som de er nettopp byggverk, kan et hus se ut som nesten hva som helst. Vi har sett hva noen av de sprøeste arkitektene har funnet på. 

LES OGSÅ: Enebolig på 2 dager!

rare-bygg-1

Vaskemaskin-huset er bygd i Mexico City. Er det byens hvitevareselger nummer en som bor her?

Det veskeformede huset ovenfor er oppført i Ohio. Lenger sør, i Mexicos hovedstad er det bare å velge hvor i vaskemaskinen du vil bo. Frister selve vinduet inn til klesvasken, eller er det mer interessant med en leilighet nærmere luka for vaskepulver? Bygget kalles La Lavadora, som betyr vaskemaskinen. Det er ikke kjent om det er planlagt å bygge en tørketrommel-boligblokk på nabotomten.

Se verdens dyreste leilighet her!

rare-bygg-2

Eieren hadde råd til arkitekten, men når det kom til andre strøk maling, ble det prioritert å kjøpe mer te.

Tedrikkeren

En teelsker i Texas har formet huset sitt slik at alle forstår hva som er favorittdrikken. Tekannehuset får alle teentusiaster til å ringe på, mens kaffedrikkerne trolig går forbi. Andre er mere opptatt av fottøy. I Pennsylvania finner vi en enebolig form av en toetasjes støvel. Som skapt for skomakeren.

LES OGSÅ: Møbene som gjør naboene sjalu

rare-bygg-3

En sko i to etasjer. For skomakere som forblir ved sin lest.

Boksamlingen

Det er ingen tvil om at biblioteket i Kansas City gir et svært tydelig hint om hva som foregår i dette bygget. Bygningen er rett og slett formet som en boksamling. Ringenes Herre er en av bøkene som fasaden består av. For å øke interessen for biblioteket, ble byens innbyggere invitert med på avstemning over hvilke bøker fasaden skulle bestå av.

rare-bygg-6

Moderne iglo i betong.

Igloen

Klimaet i Alaska gjør det mulig å bygge igloer, som iallfall kan stå det meste av året. Det vil si, hvis igloen bygges av is. Men det er jo ikke nødvendig. For å få den riktige iglo-følelsen holder det at huset formes som en iglo. Med betong i stedet for is står boligen trygt også om sommeren.

LES OGSÅ: Flytt rett inn – kun 79 000!

Foto: VillageofjoyTags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close