Utlandet

Publisert 1 oktober 2016 | av

Hit flykter de søkkrike når Dommedag kommer


Rothenstein, Tyskland: Amerikanske VIVOS, spesialister på luksusbunkere som tåler en atomkrig, etablerte seg på europeisk jord i fjor sommer. I et gammelt lagerkompleks fra den kalde krigen tilbyr selskapet nå muligheten til å gjennomleve apokalypsen i stil og komfort for 34 utvalgte familier.

Bekymret for atomkrig, naturkatastrofer og den enorme meteoritten som en vakker dag vil ødelegge kloden? Du er ikke alene. Også de ekstremt rike uroer seg for fremtiden, i følge VIVOS. Heldigvis finnes det en redning for de spesielt pengesterke i form av selskapets nye bunkerskompleks VIVOS One Europe.

Les også: Bo i din egen atomvåpen-base

VOE2

Eiendommen i den lille, tyske landsbyen Rothenstein var tidligere et lager for militært materiell. Nå gjøres det enorme, underjordiske bygget om til å huse spesielt uvalgte familier i det selskapet selv kaller for "The ultimate doomsday escape"; et sted å overleve Ragnarokk i selskap av tennisbaner, svømmebasseng, kino, treningssenter, et enormt akvarium, flere restauranter, et bakeri og en vinkjeller for de kresne.   

Hver familie vil tildeles en leilighet på omlag 230 kvadratmeter som inneholder alt du trenger for å overleve opp til flere år under jorden. Interiøret og utstyret i leilighetene kan også tilpasses etter ønske. Samtlige boenheter er i følge selskapet fullstendig sikret mot alt fra tsunamier, jordskjelv og kjemiske gassangrep til atomkrig. Anlegget har i tillegg eget strømanlegg, luft- og klimakontroll og et vannreservoar.

Les også: Vil du bo her en vakker dag? Se de sensasjonelle undervannsboligene

VOE-Banner

Gullbilletten krever kroner og evner

Å sikre sin billett til det underjordiske luksuslivet er likevel ikke gjort i en håndvending. Selskapet vil ikke oppgi en bestemt pris for de europeiske boligenhetene, men understreker at tilbudet ikke er for de fleste av oss. Samtidig må man gjennom en omfattende søkeprosess, i tillegg til en spesiell invitasjon som heller ikke beskrives nærmere.

Selv ikke de av oss med enorm bankkonto er sikret plass i bunkersparadiset mens vi andre river hverandre i fillebiter på utsiden i jakten på de siste restene av mat, vann og oksygen. Innpass krever nemlig spesielle evner. Og har du de ønskede kvalifikasjonene kan det innebære prisreduksjon.

Heller ikke her oppgir selskapet akkurat hva man er på jakt etter. Men det er grunn til å tro at leger og elektrikere kan juble, mens journalister og statsvitere neppe overlever endetiden.

VOE4

– Vi lever i farlige tider

VIVOS-anlegget i Tyskland føyer seg til rekken av selskapets eiendommer i USA, der lignende overlevelsesbunkere, inkludert en egen økonomi-klasse for de mindre kronesterke, blant annet finnes i Indiana.

Selskapet så dagens lys på 80-tallet etter at eier og leder Robert Vicino i følge seg selv ble inspirert av en "mektig beskjed" om å bygge usedvanlig komfortable overlevelsesbunkere. Før den tid hadde Vicino blant annet jobbet som megler og selger av timeshare-leiligheter, men fant endelig sitt kall i form av VIVOS. For ham er selskapet noe langt mer enn et levebrød; det dreier seg i ytterste konsekvens om å redde selve menneskeheten, og mener vi alle må forberede oss på slutten:  

– Det er helt klart at vi lever i farlige tider der de uinformerte aldri kommer til å forstå faren før den er her. Vi kan ikke forutse fremtiden, men vi kan forberede oss på den.

Les også: Boligblokk har gitt tysk by verdensberømmelse

VOE5Endetiden er nær, i følge CEO Robert Vicino.

Uttalelsen understrekes på en annen måte på selskapets nettsider:

– Remember, it wasn´t raining when Noah built the Ark!

I følge VIVOS har selskapet flere tusen personer, deriblant flere kjendiser, på kundelisten. I skrivende stund oppgir selskapet at over 500 europeiske familier har meldt sin interesse for VIVOS One Europe.

VOE6

Bilder: VIVOS
Kilder: Forbes / VICE / Terravivos.com / VIVOS

Les også: Dette norske huset skal drive bilen din

Originalt publisert 8. feb 2016Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close