Utleie utleiemegler som leier ut til et ungt par

Publisert 2 april 2019 | av

Burde du bruke utleiemegler?


Har du tenkt å leie ut en liten leilighet som vil gi lave inntekter og uten potensiale for å få mer, er det liten vits å ha en utleiemegler. Skal du derimot drive med utleie av boliger eller leie ut leilighet i egen bolig, kan det være greit å ha en utleiemegler som kan bistå deg med hele prosessen. Det vil si alt fra annonsering til endt leieforhold. Med andre ord; mindre tid og energi.

En utleiemegler vil først komme til deg å gjøre en befaring. Her vil han/hun ta gode bilder til annonsen og snakke med deg om hvilken leietaker du ønsker. På den måten vil du som leietaker ha kontroll fra starten og du kan selv styre i forhold til dine behov. Noen foretrekker at utleiemegleren tar seg av absolutt alt, men om du skal ha folk boende i en enhet i egen bolig, er det greit å møte eventuell leietaker. Da vil du forhindre at det blir noen særlige muligheter for konflikter.

Nå er det jo slik at det ikke er alt man kan kontrollere. En potensiell leietaker vil jo alltid presentere seg fra sin beste side for å oppnå tillit hos den mulige husverten. Hvordan folk faktisk er ser man med tiden – når de har flyttet inn og man møter dem i hverdagen. Om du skulle være så uheldig å havne i en situasjon med en «umulig» leietaker, er det greit å ha en forsikring hos utleiemegler. Da får du løst opp i konflikten, samt juridisk hjel og hjelp til å kreve inn den utestående husleien – og eventuelt få dekket inn skader på leiligheten.

Kort sagt

En utleiemegler gir mindre risiko ved det å leie ut leilighet eller annet boenhet. Ta for eksempel husleien. Den kommer direkte inn på konto til deg fra utleiemegleren til avtalt dato – selv om leietaker ikke betaler. De har altså direkte oppgjør med utleiemegleren. Dette gir en stor sikkerhet for deg og sørger for forutsigbarhet i økonomien din. Utleiemegleren vil også foreta kredittsjekker og referansesjekker av potensielle leietakere for sikkerhets skyld.

En seriøs utleiemegler vil følge opp både leietager og utleier gjennom hele leieforholdet. Det betyr at om det kommer konflikter eller naboklager så er det utleiemegleren som forholder seg til dette. Så om du bor i et tett befolket boligområde, hvor det er muligheter for en del konflikter og naboklager, så kan dette være en veldig god løsning. Utleiemegleren sørger også for at alt som skal repareres i boligen, blir ordnet. Dette kan jo være tidkrevende og dyrt for deg som utleier, så det er greit å ha noen andre som håndterer dette. Har du behov for å pusse opp boligen, er utleiemegleren gjerne behjelpelige med dette også.

Er det virkelig nødvendig?

Neida, ingenting er vel egentlig nødvendig. Dette handler om å ta gode valg for deg selv som utleier slik at du holder ryggen din fri gjennom hele leieperioden. Det handler om å sørge for at man beholder godene ved å drive med utleie, uten å nødvendigvis må ta alle de kjipe tingene i prosessen. Det sparer deg som utleier for uendelig mye tid, penger og ikke minst hodebry. Det gir leieforholdet en profesjonell ramme, slik at du som person forholder deg minst mulig til alt som skjer i leieforholdet, og du får allikevel pengene du skal ha på konto.

Vi har et boligmarked i dag som er ganske sprengt, spesielt i de store byene. Det betyr at det er et stort behov for boliger til leietagere uansett deres økonomiske situasjon. Enten det er fattige som starter livet på nytt eller om det er studenter med begrenset lommebok, det finnes mange som trenger boliger til lave priser. Men det er også mange som trenger boliger med god standard og som er villig til å legge i litt mer penger i dette.


  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close