Utleie leie-bolig

Publisert 4 april 2014 | av

Leieprisene faller kraftig i Oslo


Leieprisene fall kraftig i Oslo. Prisen for en 1-roms leilighet i hovedstaden er nå  10,7 prosent lavere enn på samme tid i fjor, ifølge ny statistikk. Også andre steder i landet faller leieprisene.

Utleiemegleren sin oversikt for mars viser at det nå i snitt koster 8007 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Det er en nedgang på 4,2 prosent fra februar og er 10,7 prosent lavere enn samme måned i fjor.

En 2-roms leilighet kostet 10.929 kroner i mars, noe som er en nedgang på 2,3 prosent fra måneden tidligere, mens en 3-roms leilighet i snitt koster 13.861 kroner å leie i måneden, ned 2,3 prosent.

Utleiemegleren har omtrent 8000 boliger i sin portefølje, og er dermed på langt nær respresentative for hele leiemarkedet, men tallene gir en pekepinn om hvor prisene ligger.

Finn.no, som ifjor hadde 97.000 leiebolig-annonser på sidene sine, kommer ikke med fersk statistikk før i midten av april.

Leieprisene vil øke igjen

Bjørn Erik Øye ved Prognosesenteret forteller  til dinepenger at prisnedgangen på leiemarkedet er et resultat av den kraftige økningen i tilbudet.

– Gjennom høsten ifjor var det mange som slet med å få solgt boligen sin til den prisen de ønsket og derfor valgte å leie ut i stedet. Det gir på kort sikt en prisnedgang.

Han tror dette er et forbigående fenomen: – Størstedelen av leieboligene i Norge eies av private utleiere. Så fort boligprisene stiger igjen, vil mange forsøke å selge disse boligene, mener Øye som tror at leieprisene vil stige igjen.

Mange ledige leieboliger

Utleiemegleren peker også på det store antallet utleieboliger som en årsak til prisfallet på leiemarkedet.

– Leiligheter fortsettes å pøses inn i utleiemarkedet. Bare i Oslo er det nå 200 flere utleieleiligheter i markedet enn ved inngangen av mars. Totalt er det nærmere 2100 ledige utleieleiligheter, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim i en pressemelding.

Han legger til at dette er et sjeldent høyt antall ledige boliger og at det er spesielt mange ledige 2-roms utleieboliger.

– Fremover forventer vi at antall boliger i leiemarkedet bare vil øke. Isolert sett så ville nok dette gi et markert press nedover på leieprisene, men vi forventer også at det vil bli flere leietagere i markedet utover våren. Det gjør at vi venter små endringer i leieprisen utover våren og sommeren, sier Skogheim. .Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close