Viralt!

Publisert 6 januar 2015 | av

7 ting du vil savne fra kollektivet


Kommer vi noen gang til å oppleve gylnere tider enn årene i kollektiv? Og setter vi nok pris på det underveis?

To av tre studenter ønsker å bo i kollektiv. Så fort økonomien tillater det flukter imidlertid de fleste av oss ut av bofellesskapet. Det har sine åpenbare fordeler å slippe å dele bad med 4 andre og forholde seg til andre menneskers rot, men det er garantert noen ting du kommer til å savne…
 

1: Spontanfestene

Når roomien din plutselig skal fyre det opp tirsdag kveld, har litt ekstra jäger liggende fra forrige Sverigetur, og minner deg på at du ikke skal opp tidlig neste morgen.

Kollektiv
Kilde: Quickmeme.com


2: Gratis venner!

Det blir ikke mye solid alenetid, men vi mennesker er tross alt flokkdyr. Vi er avhengig av sosial stimulans, og etter man har flyttet for seg selv eller med en partner merker man fort at det må gjøres en innsats for å fylle opp det sosiale barometeret. Dyre cafébesøk og stadig mer «voksne» middager må planlegges og skvises inn i en trang kalender. I kollektivet derimot, vil det å slenge seg på sofaen antageligvis involvere en god dose sosialisering, samme når på døgnet det er. Et morsomt youtubeklipp eller et gullfunn av en ny låt føles alltid bedre når man bare kan ta det med ut i stua og dele det med en ekte person eller tre, og dette blir aldri så enkelt som i tiden din i kollektivet.

Kollektiv
Kilde: Skjermdump fra The Sims™


3: Dagen derpå

Den ene ramler ut i stua etter den andre, og kaster seg over halvannenliter-flasken med cola. Gårsdagens hendelser blir rullet fram én etter én, og man trenger ikke engang å ha vært med på festen for å oppleve den i reprise. «Restpromillen» på 0,5 blir en latterfremkallende katalysator for god morgenstemning, i stedet for å utelukkende være en kilde til hodepine og fylleangst, som den har lett for å være senere i livet.

Kollektiv
Kilde: Fugly.com


4: Kompetansen

Fra tid til annen må ting fikses. Enten det er internettilkoblingen, kjøkkenbordet eller trynet ditt før en kveld på byen. Sjansene for at det finnes en aspirerende IT-konsulent, snekker eller make-up-artist i umiddelbar nærhet øker betraktelig når man er del av et bofellesskap. Må det mer omfattende fiksing til, har også kollektivet tilgang på flere pappaer enn du ville hatt alene. Gud velsigne pappaen.

kollektiv Kilde: Quickmeme.com


5: Vorspielene

Lykke til med å samle like mange forskjellige og ukjente mennesker rundt et stuebord igjen. Har du lyst på en fest men ser at alle vennene dine er bortreist i helga, kan du banne på at minst en av bofellene dine allerede har invitert flere festuser og potensielle nye venner. Ender man opp uten gjester er heller ikke det noen krise, man har jo hverandres fornøyelige selskap!

Vorspiel i kollektivet


6: Fellesmiddagene

Å lage middag til familien blir fort en hverdagslig rutine som skal få plass i to-do-lista. I kollektivet derimot, er det stor stemning når noen bestemmer at det skal lages noe felles god mat og sees en film. Billig blir det og, selv om det alltid er en som ikke betaler sin andel…

Middag i kollektivet


7: Romansene

Det å følge med på de andres romantiske eventyr kan være som å ha en live såpeopera i stua. Har du lite action på gang kan du i det minste fôre på de andres berg- og dalbaner, komme med kommentarer, dømme, være bedreviter, og i noen tilfeller føle deg lykkelig på andre sine vegne.

kollektivet


Sett pris på disse gylne tidene! Er du imidlertid drittlei og drømmer om å bo for deg selv, se hvordan du kan komme deg på boligmarkedet allerede som ung.Tags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close