Viralt! synket-lysshow

Publisert 20 desember 2015 | av

Helt nabolag kjører synket lysshow hele Julen


(Video) Garantert epilepsi eller tidenes Julefest i nabolaget? Amerikanere er kjent for å ta Juleferingen noen steg lenger enn de fleste av oss. Likevel finnes det et trivelig nabolag på øya Oahu i tropeparadiset Hawaii som tar hele kaken og gjør helt rent bord: her finner du et timelangt, perfekt synkronisert og svært spektakulært lys- og lydshow som involverer samtlige hus i hele strøket. Hver dag. Hele Julen gjennom.

Frontfigur og Julehøvding i nabolaget Waikele, familiefaren Keith Yoshida, har fått hjelp av åtte av familiene i nærområdet til å skape det enestående Juleshowet. Det hele styres fra et massivt, trådløst kontrollbord hjemme hos Yoshida.

Hver dag strømmer tusener av mennesker til nabolaget for å få en stor dose tropisk Julestemning, ledsaget av overlykkelig musikk på maks volum, pumpet ut fra høyttalere plassert over hele området:

 

 

Kun én naboklage

Utrolig nok har Yoshida og hans glade hjelpere kun mottatt én eneste naboklage på støyen hittil. Han mener grunnen er gleden showet skaper i miljøet:

– Det hele kom egentlig i gang for familien og ungene, men så snart folk begynte å komme innom for å titte, forstod vi hvor takknemlige de var over å få oppleve dette, og å få dele det med familiene sine, forklarer han.

– Nå gjør vi det for nabolaget, understreker Yoshida ovenfor Huffington Post.

Julens glade budskap Selv om man kan lure på om kronene til tidenes strømregning kunne vært brukt bedre, har lys-galskapen en dypere mening. Som et viktig ledd i det voldsomme Juleshowet sendes det rundt en donasjonsbøtte, og givergleden blant de besøkende i det spesielle nabolaget er stor.

Hvert år blir de innsamlede pengene brukt til leker og mat til familier som bor på et senter for hjemløse i øyhovedstaden Honolulu. Under fjorårets feiring ble det samlet inn nok midler til å betale for Julemiddag og leker for alle de 50 familiene som bor på herberget.

Keith Yoshida har heller ingen planer om å gi seg mens leken er god:

– Det er litt av en investering. Hvert år ønsker vi å gjøre noe større. Det bare fortsetter å vokse.

Bilder: YouTube / Video av Terry Reis fra KahiwaKiwi Media Production

Kilder: Huffington Post / The Honolulu Star AdvertiserTags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close