Skråblikk

Publisert 21 september 2017 | av

6 yrker eiendomsmeglere kunne dominert


Det finnes noen gode backup-alternativer i yrkesveien for våre kjære eiendomsmeglere…

Mange ser på eiendomsmeglere nærmest som en egen “rase”. Hva slags egenskaper er det så denne “rasen” har?

Det amerikanske nettstedet Lighter Side of Real Estate foreslo nylig en humoristisk liste over 6 yrker der eiendomsmeglere ville blomstret. Selv om bransjen der borte – og følgelig egenskapene som kreves – skiller seg betydelig fra den norske, fant vi denne treffende nok til å oversette den til norsk.

Les også: Fikk fart på meglerkarrieren med forførende video

Har du noen yrker du vil føye til?

1. Terapaut

Det å måtte rådgi følelsemessig utladede kjøpere og stressede selgere, megle mellom samboerpar og kanskje kjøpsmeglere, og ofte forsøke å forholde seg nøytal når dette kan være vanskelig, har gitt meglere noen nyttige talenter. En utdelelse av doktorgrad i psykologi ville vært passende.

2. Über-sjåfør

Med kjennskapen meglere har til ulike adresser, områder og gatenavn, ville de antageligvis kunne droppe GPS’en.

3. Gissel-forhandler

Forhandling er en kunst, og når denne kunsten mestres kan talentet definitivt være av interesse for PST. Den daglige forhandlingen meglere må igjennom ville dessuten gjort dem til legender som advokater i forliksrådene.

4. Lærer

Erfarne eiendomsmeglere vet at det å “utdanne” mennesker følger med jobben. Daglig må man lære kjøpere og selgere det viktigste om boligmarkedet, om boligøkonomi, og om hvordan man skal forholde seg i hastige situasjoner.

5. Transkribent

Det å sitte og transkribere alt som blir sagt i en rettsal ville vært verdens enkleste sak for en eiendomsmegler. Antageligvis ville det holdt å bruke mobiltelefonen. Tempo i sms-skriving og utfylling av salgs-dokumenter og kontrakter – med høy presisjon – er essensielle egenskaper for en megler.

6. Kundebehandler på Call Center

Få mennesker på denne planeten tilbringer mer tid på telefonen enn eiendomsmeglere. Telefonen er for mange meglere en naturlig forlengelse av armen, og ulike kunder skal sjongleres på upåklagelig vis – hele tiden.

Les også: Hvorfor eiendomsmeglere ikke skal investere i bolig

Foto: Flickr.comTags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close